UHAPŠENI POLICAJCI: Boško Bilić (60) i Nikola Jović (33 )UZGAJALI MARIHUANU u blizini GROBLJA

Boško Bilić (60) i Nikola Jović (33), obojica iz Banjaluke, uhapšeni su u akciji kodnog naziva “Plantaža 2016”, nakon što je u u šumi, u blizini banjalučkog Gradskog groblja, pronađen zasad od oko 110 stabljika indijske konoplje.

Iz CJB Banjaluka su, navodeći inicijale osumnjičenih, saopštili da su hapšenje izvršili pripadnici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije. “Policajci su u šumi, u blizini Gradskog groblja, naselje Vrbanja, pronašli zasad od oko 110 stabljika indijske konoplje, sa rasadnikom, te na navednoj lokaciji, juče oko 19,30 časova, uhapsili B.B. i N.J., osumnjičene za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga'”, saopšteno je iz policije.

Kod Jovića je, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, pronađena i oduzeta materija koja asorica na marihuanu. Bilić je bivši radnik MUP-a RS, koji je bio raspoređen na poslove policajca u CJB Banjaluka. Hapšen je i ranije. “Na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka, a pod nadzorom banjalučkog Okružnog tužilaštva, u Banjaluci su pretresene kuće, pomoćni objekti i vozila koje koriste osumnjičeni. Pronađena je i oduzeta veća količina novca, za koji se sumnja da potiče iz zloupotrebe droga”. Pronađen je i okvir za automatsku pušku sa mecima kalibra 7,62 mm, koji će se dostaviti u depozit Osnovnog suda Banjaluka, te poslužiti kao dokaz u  daljem krivičnom postupku. Na području Centra javne bezbjednosti Banjaluka, u proteklih mjesec dana, ovo je treći slučaj da je u sklopu akcije “Plantaža 2016”,  pronađena plantaža indijske konoplje, te identifikovan počinilac. (Nezavisne)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button