UIKS: U bojleru u zajedničkom kupatilu pronađena droga - Volim Podgoricu

UIKS: U bojleru u zajedničkom kupatilu pronađena droga

Službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pronašli su početkom mjeseca u bojleru u zajedničkom kupatilu Istražnog zatvora supstance za koje se osnovano sumnja da su u pitanju narkotici. Uprava UIKS-a je o događaju obavijestila nadležne organe, pa je pokrenujta istraga kako bi se utvrdilo kome narkotici pripadaju.

Sumnjivu materiju pronašli su komandiri na osnovu operativnih saznanja. Ipak, budući da toalet u kojem je bio bojler koristi više pritvorenika nije utvrđeno ko je tu i ostavio. Zatvorska službe obavijestila je danilogradsku policiju o “pronalasku”, a oni nadležno tužilaštvo. Istovemeno, od pritvorenika koji koriste sporni toalet uzete su izjave, ali niko nije iznio saznanja na osnovu kojih bi se utvrdilo kome narkotici pripadaju.

Po nalogu tužioca obaviće se vještačenja kako bi se provjerile sumnje da su u pitanju narkotici, ali i u cilju otkrivanja pritvorenika koji je tu ostavio “paketiće”. Iz uprave spuškog zatvora za “Dan” su potvrdili da je pronađena sumnjiva materija, ali nijesu naveli količinu, kao ni, prema njihovim sumnjama, koja droga je u pitanju.

“Dana 3.7.2023. godine prilikom preduzimanja redovnih aktivnosti u jednom od bojlera u zajedničkom kupatilu u Istražnom zatvoru Podgorica pronađeno je nekoliko zamotuljaka sa praškastom materijom nepoznatog porijekla. O navedenom pronalasku obaviještena je Uprava policije – Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad radi preduzimanja daljih mjera i radnji iz njihove nadležnosti ” piše portal “Dan”.

Mjesecima unazad u zatvoru su pojačane kontrole u cilju otkrivanja nedozvoljenih predmeta i supstanci kod zatvorenika. Tako, odmah nakon pronalaska droge u bojleru, prilikom kontrole pošiljke za jedno osuđeno lice pronađeno je šest mobilnih telefona i dva USB kabla. Oni su bili sakriveni u klima uređaju koji je kontrolisan odmah na glavnoj prijavnici spuškog zatvora.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com