UKRAJINA PONOVO POD UDAROM RUSKIH RAKETA: Eksplozije u Hersonu, Krivom Rogu, Kramatorsku, Slavjansku (VIDEO) - Volim Podgoricu

UKRAJINA PONOVO POD UDAROM RUSKIH RAKETA: Eksplozije u Hersonu, Krivom Rogu, Kramatorsku, Slavjansku (VIDEO)

Ukrajinski sistem obavještavanja danas popodne ponovo je oglasio vazdušnu opasnost za sjevernu i istočnu Ukrajinu.

Vazdušna opasnost proglašena je u Sumskoj, Harkovskoj, Čerkaskoj, Dnjepropetrovskoj i Poltavskoj oblasti.

Eksplozije su se čule i u Herosnu koji je odnedavno pod ukrajinskom kontrolom posle povlačenja ruske vojske na desnu obalu Dnjepra.

Kako javljaju ukrajinski mediji napadi krstarećim raketama zabilježeni su u Krivom Rogu, Slavjansku, Kramatorsku i Herosnu, koji su po prvi put raketirani.

Raketni udari su registrovani i u Artemovsku. Inače na ruskim telegram kanalima od ranog jutra prenosi se izjava lidera DNR Denisa Pušilina koji je nagovijestio da će ruska vojska intezivirati napade na teritorije u Donjeckoj oblasti koje su pod kontrolom Ukrajine.

Ruske snage izvele su juče forsirani napad visokopreciznim oružjem velikog dometa iz vazduha, sa mora i kopna na sistem vojne komande Ukrajine i sa njim povezane energetske objekte, cilj napada je postignut, sve naznačeni ciljevi su pogođeni, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Ovim napadima spriječeno je prebacivanje željeznicom ukrajinskih vojnih rezervi, stranog naoružanja, vojne opreme i municije u područja borbenih dejstava, objasnio je portparol.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com