Ulcinjska rivijera daje u zakup 34 kućice, tender traje samo 7 dana, reagovali ljubitelji Ade Bojane - Volim Podgoricu

Ulcinjska rivijera daje u zakup 34 kućice, tender traje samo 7 dana, reagovali ljubitelji Ade Bojane

Ne stišava se bura nakon odluke Ulcinjske rivijere o davanju u dugoročni zakup 34 kućice na Adi Bojani. Naročito zbog toga što je rok za prijavu sedam dana i što zainteresovani, kažu, za tako kratko vrijeme ne mogu pripremiti svu dokumentaciju.

Iz Ulcinjske rivijere odgovaraju da će, ukoliko bude potrebno, produžiti rok, jer nemaju novca da sami saniraju kućice. Iz Udruženja ljubitelja Ade apeluju da se u rješavanje problema uključi i Vlada, kako bi se obezbijedilo transparentno i ravnopravno nadmetanje.

Oko kućica na Adi Bojani posljednjih dana podigla se medijska prašina, nakon što je HTP Ulcinjska rivijera 9. maja objavila oglas o izdavanju 34 objekta u zakup na 25 godina. Iz HTP Ulcinjska rivijera kažu da su se odlučili na taj korak, jer su kućice već tri decenije napuštene i ruinirane.

“Samim tim u ovakvoj fazi predstavlja opasnost za posjetioci samog kompleksa i znatiželjne turiste koji u toku sezone prošetaju ovi dijelom”, kaže Simo Dedić iz HTP Ulcinjska rivijera.

Ulcinjska rivijera nema novca da renovira ove objekte, kaže Dedić, jer se radi o velikoj investiciji. Poručuje da bi davanje ovih kućica u zakup imalo višestruki efekat. Rok za prijavu na tender je na sedam dana, tako da zainteresovani ponuđači imaju još tri da se prijave.

Dedić smatra da je sedam dana dovoljan rok za ozbiljnog investitora da pripremi detaljno idejno rješenje.

“Međutim, ukoliko bude potrebe taj rok se može produžiti, ja ne vidim problem u tome”, kazao je Dedić.

Baš tih sedam dana za prijavu sporni su Udruženju ljubitelja Ade. Kažu da je projekat veoma važan da bi se za prijavu na tender davao tako mali vremenski interval, te da nije pružena ravnopravna šansa svima koji žele da ušestvuju.

Snežana Ljubojević iz Udruženja “Srcem za Adu”, kaže da su brzo reagovali i traže od Vlade da ovaj tender poništi ili da produži rok i uključi ovu temu u javnu raspravu.

Iz Udruženja poručuju da je važno dobiti najbolje idejno rješenje, te da prioritet mora biti očuvanje prirodnog izgleda Ade Bojane.

“Zaista da se sačuva ovaj prirodni identitet, jer znamo koliko su ovakva mjesta dragocjena”, kaže Ljubojević.

U tome što bi se investitoru kućice dale 25 godina u zakup, Dedić ne vidi ništa sporno. Kaže da je u pitanju velika investicija, te da je 25 godina korektan period kako bi se zadovoljile potrebe svih. Ističe da nije istina da Ulcinjska rivijera daje u zakup zemljište, jer je ono, kako poručuje, u državnoj svojini.

 

(rtcg.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com