Umjesto slavlja, stravična tragedija: Poginula učenica četvrtog razreda srednje škole

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas u selu Čumić kod Kragujevca nastradala je učenica četvrtog razreda ove škole Milica Milojković, a povređena je njena drugarica iz razreda Aleksandra Jovanović, koja je slomila ključnu kost i čeka operaciju.

Automobil marke “pežo” u kome su bili poginula i povrijeđena vozio je Marko Komatović, takođe učenik ove škole. Komatović je van životne opasnosti i bez teških tjelesnih povreda.

Svi učenici su išli u odeljenje IV-3. Okupili su se tog dana na placu u selu Čumić kod svog razrednog stariješine Miroslava Vukadinova. Njihovo druženje bilo je tradicija, a djeca su se uveče vraćala u koloni od pet automobila. U istoj koloni bile su još dvije profesorke, koje su takođe prisustvovale slavlju.

Kako kaže razredni stariješina Miroslav Vukadinov okupljanje koje je počelo u 9 sati izjutra se, nažalost, pretvorilo u tragediju.

Razredni starešina: Niko nije bio pod dejstvom alkohola

Pravio se roštilj, djeca su igrala i fudbal i uveče su krenuli svojim kućama. Kako kaže njihov razredni, niko nije bio pod dejstvom alkohola.

“Čuo sam jak udar, zato što se nesreća dogodila nepunih 500 metara od kako su krenuli iz sela. Zbog čega je Marko skrenuo na drugu stranu, ne znam, nije preticao nikoga. Ja sam dotrčao do mjesta nesreće, on je bio sav u krvi. Djevojčica Aleksandra je bila na zadnjem sjedištu, jedva smo je izukli, dok je nastradala Milica Milojković, bila naprijed i nije davala znake života”, kaže razredni.

Djeca i profesori ove škole će danas posjetiti porodicu nastradale učenice koja je bila i organizator druženja. Bila je odličan đak, predsjednica odjeljenske zajednice, a ovo je bilo druženje pred matursko veče, koje je zakazano za 2. jun.

(Blic)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com