UNICEF: Više od 13.800 djece ubijeno u Gazi od početka rata - Volim Podgoricu

UNICEF: Više od 13.800 djece ubijeno u Gazi od početka rata

Više od 13.800 djece ubijeno je u Gazi od početka rata, saopštila je izvršna direktorka Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) Ketrin Rasel.

“Pored toga, na hiljade djece je povrijeđeno, a hiljade su na ivici gladi – rekla je Rasel na konferenciji za novinare u Njujorku, prenosi CNN”, prenosi N1.rs.

U posebnom saopštenju, Komitet UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena naveo je da „na svakih 10 minuta u Gazi jedno dijete bude ubijeno ili povrijeđeno“ i da je više od 10.000 žena ubijeno u Gazi od početka rata, a 19.000 djece ostalo je bez roditelja.

Specijalista za komunikacije UNICEF-a Tes Ingram, koja je nedavno posetila Gazu, rekla je da ju je najviše pogodio broj ranjene djece koju je videla.

“Što je najgore, nisam ih vidjela samo u bolnicama, već i na ulicama i u njihovim improvizovanim skloništima”, kazala je Ingram.

Užasna statistika iz dana u dan je sve gora, pa je tako danas objavljeno da je najmanje 10 članova jedne porodice, uključujući petoro djece starosti između tri i 16 godina, ubijeno tokom noći u vazdušnom napadu na naselje u Rafi.

Majka Ajad se i dalje vodi kao nestala, prema riječima novinara CNN-a koji se javio iz bolnice Abu Jusef Al-Nadžar, a na snimcima CNN-a se vidi kako rođaci plaču nad tijelima pokojnika.

Tragično stradala porodica više puta se selila bežeći od izraelske vojske i na kraju je utočište našla u Rafi, ali su ih i ovde stigle bombe, rekao je jedan od rođaka.

Više od 550 kamiona humanitarne pomoći ušlo u Pojas Gaze, UN smatraju da je to nedovoljno

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com