URA: Porodice žrtava u Štrpcima još uvijek čekaju na pravdu

28 godina je od otmice u Štrpcima, a mi još uvijek nismo smogli snage da suočavanje sa prošlošću dovršimo. Jedino tako će se bolne rane porodica žrtava zacijeliti i staviti tačka na taj slučaj, saopštili su iz Građanskog pokreta URA povodom obilježavanja dvadesetosmogodišnjice od zločina u Štrpcima.

Kako su istakli iz URE, zločin u Štrpcima je još jedan u nizu koji nas opominje da se Crna Gora nije na odgovarajući način ponijela prema ratnim zločinima koji su se događali na njenim prostorima.

,,Čak ni nakon skoro tri decenije od tog stravičnog događaja većina porodica žrtava nije saznala šta se desilo sa posmrtnim ostacima njihovih najbližih“, podsjećaju.

Kako napominju, nakon smjene prethodnog režima, u kom su na ključnim bezbjednosnim pozicijama u tom trenutku bili visoki funkcioneri DPS-a, djelimično odgovorni za zločin u Štrpcima, institucionalno će se zalagati da se ovaj slučaj dovede do kraja i otkriju pravi počinioci.

,,Osumnjičeni su, u međuvremenu, postali moćni biznismeni, a neki su bili na položajima koji su im, naizgled, obećavali imunitet i zaštitu od krivičnog progona. Porodice žrtava zaslužuju pravdu i mi ćemo se za to boriti”, zaključuju iz URE.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button