URA: SDP postao saveznik “crnih kapuljača”

,,Za razliku od SDP-a, produžene ruke organizovanih kriminalnih grupa, svi članovi URE će ostati principijelni stavovima koje zastupaju od svog osnivanja – demontaži sistema koji je razorio Crnu Goru i izgradnji građanskog društva, sa jakim institucijama, a ne partijskim ćelijama koalicije DPS-SDP-SD”, odgovorio je član cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA Milorad Mišo Latković na reagovanje predsjednika kluba odbornika SDP-a u Skupšini Prijestonice Nikole Đuraškovića.

Kako je istakao, kada Nikola Đurašković govori o URI, valja napomenuti da je 2016. godine Đurašković bio jedini kontrolor u Vladi izbornog povjerenja koji nije iznio niti jedan dokument o zloupotrebama vlasti DPS-a. ,,Da li zbog nedostatka hrabrosti ili političke korektnosti prema svojoj bivšoj partiji, ne možemo da utvrdimo. Jedno je jasno, Đurašković članovima URE ne može oprostiti činjenicu da imaju političku i svaku drugu hrabrost, za razliku od njega”, smatra Latković.

On kaže da na isti način na koji je slamao čuveni LSCG, SDP danas pokušava da nanesu štetu URI. ,,Znamo ko je bježao od koalicije sa LSCG 2002. godine na Cetinju, isto kao što znamo ko je bježao 2017. godine nakon lokalnih izbora na Cetinju”.

Član cetinjskog odbora URE navodi da SDP, svjestan svog debakla u Nikšiću, već svu svoju propagandnu mehanizaciju prebacuje na Cetinje, gdje na osnovu svakodnevnog širenja dezinformacija i crtanja meta pojedincima pokušava ubrati koji politički poen. ,,U toj namjeri, rade sve i da kvalitetni, stručni i profesionalni kadrovi ne budu na pozicijama odlučivanja u crnogorskih institucijama, jer upravo to obesmišljava svu njihovu političku kampanju”.  

Ipak, kako napominje Latković, SDP-u je potpuno izvjesna politička sudbina, s obzirom na to da “ni najmoderniji svjetski teleskopi ne mogu ugledati cenzus SDP-a u Nikšiću”. ,,Ostaje nam samo da im poželimo srećnu koaliciju sa “crnim kapuljačama”, razočarani u činjenicu da su se ipak uplašili pecke “ne talasaj”. Neće SDP dati da se ugasi Cetinje”, zaključio je ironično Latković.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button