(UŽIVO) ABAZOVIĆ: Svi prioriteti završeni u prvih 100 dana Vlade (VIDEO)

Premijer Dritan Abazović kazao je na konferenciji za medije povodom 100 dana rada Vlade da su svi prioriteti iz ekspozea završeni ili su pri kraju.

“Prvi prioritet bio je nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, drugi obnova pregovaračkih struktura, treći stvaranje povoljnog ambijenta za nove investicije, četvrti nastavak ekonomskih reformi, peti  regulisanje ugovora sa vjerskim zajednicama, šesti sagledavanje regionalni inicijativa, sedmo jačanje lokalnih samouprava  kroz izmjene zakona, osmo priprema i realizacija turističke sezone, devet, sagledavanje mjere reorganizacije rada zdravstva i u kontekstu korona virusa.”, kazao je Abazović i dodao.

“Deseta je bila nastavak reforme javne uprave, prostorni plan Crne Gore, obezbjjeđivanje ravnomjernog razvoja, trinaest prečišćavanje izbornog spiska i stvaranje preduslova za eliminaciju izbornih zloupotreba i 14. zaštita manjinskih naroda. Svi prioriteti 43. Vlade su realizovani ili su pred sami kraj”, kazao je premijer.

Istakao je da u 100 dana imamo tektonske poremećaje kada je riječ o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

“Imamo najveću zapljenu cigareta u Evropi. Imamo procese protiv bivše predsjednice Vrhovnog suda, protiv predsjednika Privrednog suda, protiv ljudi kao što su Lazović i Milović koji su na visokim funkcijama u policiji i ANB-u.Ostvarena je saradnja sa Europolom i mislim da niko nema dilemu da je Vlada stvorila ambijent da Tužilaštvo profunkcioniše i isporuči rezultate”, kazao je on.

Premijer je naglasio da su nove investicije stigle u Crnu Goru.

“Iznenađen sam da smo to uspjeli u prvih 100 dana”, dodao je premijer.

Programi ekonomskih reformi, prema njegovim riječima nastavljeni su bez ikakvih restrikcija.

“Svaki građanin može da bude svjedok da je sve manipulacija da će se ući u neku sječu primanja. Prvi put smo povećali penzije, za 500 službenika Uprave policije povećana je zarada. Od 1. septembra novi režim za penzije, plus jednokratna pomoć za preko 100 hiljada penzionera. Plus dječiji dodaci i razna socijalna davanja”, istakao je Abazović.

Dodao je da je su juče regulisani odnosi sa vjerskim zajednicama.

“Spremi smo da regulišemo odnos sa Crnogorskom pravoslavnom crkvom ako želi da uđe u isti aranžman. Oni su poslali pismo premijeru da su spremni za to i ne postoji nikakva restricija sa naše strane da u momentu kad to dogovorimo da se to i uradi”, istakao je Abazović.

Kazao je da je u prvih 100 dana spremno da svaka opština dobije kapitalni projekat koji nije predviđen budžetom u iznosu najmanje milion eura.

Povodom prvih sto dana Vlade danas će na Vili Gorica u 12.00 časova biti održana konferencija za medije.

Na konferenciji će govoriti premijer Dritan Abazović, ministar finansija Aleksandar Damjanović i ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović.

Konferenciju pratite uživo na VOP-u.

 

 

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com