UŽIVO ČAĐENOVIĆ: Jedna osoba osumnjičena za otmicu i ubistvo Radulovića

U toku je zajednička konferencija za medije Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije na kojoj će biti predstavljeni podaci iz aktuelnih predmeta kojima rukovodi Specijalno državno tužilaštvo. Prenos pratite na portalu VOP.

Specijalni tužilac Saša Čađenović kazao je da se došlo do novih podataka i dokaza u slučaju otmice i ubistva M.R. za šta se do sada sumnjičilo 12 osoba. On je istakao da je još jedna osoba osumnjičena da je bila dio kriminalne organizacije koja je otela M.R. od koga su pokušali da iznude novac.

“Postoji sumnja da je ovo lice Đ.P. sa drugim članom ove organizacije lišio života M.R. nakon čega su njegovi posmrtni ostaci odnijeti u NP Loćen i zapaljeni”, kazao je Čađenović.

Tužilaštvo je 24. decembra donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv devet lica zbog sumnje da su bili članovi kriminalne organizacije koja je planirala teško ubistvo.

“Prikupljeni su dokazi da je Z.M. i drugo za sada nepoznato lice djelovali u Crnoj Gori i inostranstvu. Sumnjiče se da su izvršili više krivičnih djela protiv života i tijela na teritoriji Crne Gore, a planirali su i ubistva u Srbiji”, kazao je on.

On je kazao da je ova organizacija bila čvrsto koncipirana i da je sprovodila kriminalni plan.

“Postoji sumnja da je ova grupa izvršila teška ubistva na štetu P.N. i P.D. Žrtve su praćene nekoliko mjeseci kako bi se odabralo vrijeme i mjesto za ubistvo”, kazao je Čađenović.

Postoji sumnja da su pokušali i ubistvo S.K. , S.I. i K.M. koje je izvršeno 18. novembra.

“Postoji sumnja da su ovo djelo izvršili Z.M. i Đ. M. takođe uz upotrebu vatrenog oružja.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com