(UŽIVO/VIDEO) ABAZOVIĆ: Adžićeva posjeta Kijevu odgovor na propagandu da se skrenulo s evropskog puta

Danas u 11 sati održaće se sjednica Vlade.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, kazao je danas da je posjeta ministra unutrašnjih poslova i rukovodioca Ministarstva odbrane Filipa Adžića Kijevu, odgovor na propagandu koja prati aktuelnu Vladu od njenog formiranja – da je skrenula s evropskog puta i da su joj prioritet neki drugi interesi.

“Pa bih samo pitao – čiji su to premijer i ministar odbrane u kratkom periodu bili u posjeti Kijevu? Isto tako, daćemo jednu donaciju, ali o tom potom… Sinoć je bilo borbenih dejstava tamo, ali s našom delegacijom je sve okej. Oni će se vratiti u toku dana ili sjutra ujutru”, rekao je Abazović na sjednici Vlade.

Premijer je u posjeti Kijevu bio sredinom juna.

“Vlada će pomoći gradove u kojima su se desile nepogode”

Govoreći o velikim padavinama koje su rezultirale poplavama u više gradova, Abazović je rekao da je pričinjena velika materijalna šteta, a da je jedina dobra stvar u tome “punjenje akumulacija” za energetski sektor.

“Pričinjena je velika materijalna šteta i veliki infrastrukturni problemi, naročito na sjeveru, ali i u drugim dijelovima države. Kao što nismo odgovorni što je do sada bilo lijepo vrijeme, tako ni za ovo ne možemo imati preveliku odgovornost. Vlada će u skladu sa svojim mogućnostima pomoći lokalne uprave u kojima se desila velika nepogoda. Apelujem na građane da, kad vide da je narandžasti meteo alarm, da onaj dio imovine koji je na udaru, sklone. Takođe, da budemo oprezni u saobraćaju kad je meteorološka situacija napeta, da ne kažem opasna”, dodao je.

“Kome je do evropskog puta, glasaće za izbor sudija US”

Podsjećajući da će parlament 28. novembra glasati u drugom krugu za izbor sudija Ustavnog suda (US), Abazović je rekao da bi volio da se izaberu sva četiri predložena kandidata, a najmanje jedan.

“Kome je do evropskog puta, ima priliku da glasa. Za odluke koje se donesu treba preduzeti odgovornost”, poručio je.

Vlada će na današnjoj sjednici, između ostalog, raspravljati o Predlogu odluke o obrazovanju Pregovaračke radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine Evropske unije koja se odnosi na pregovaračka poglavlja 1, 2, 5, 6, 7, 8 i 19.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com