VAN GOGH objavio novi spot za numeru “Emotivno miniran”

Nakon uspješne promocije posljednjeg studijskog albuma i istoimene knjige pod nazivom „More bez obala“, i nakon vrele ljetnje i jesenje turneje, grupa Van Gogh ovu godinu zaokružuje četvrtim spotom sa aktuelnog albuma, urađenim za pjesmu „Emotivno miniran“, koja se već mjesecima nalazi na vrhu domaćih top lista.

Urađen po nesvakidašnjem scenariju za današnje vrijeme, a po ugledu na kaubojske filmove sa Divljeg Zapada, spot nas muzikom, dinamikom, zvučnim efektima i autentičnim kostimima tog doba, uvodi u priču u kojoj glavni lik Prljavi šerif  (Đule) u nemogućnosti da se izbori s ljubavnim duhovima u miru sopstvene duše, dopušta da ga poraz savlada i svoj ljubavni peh pretvara u osvetu i poteru za Divljom rijekom (Bojana Ordinačev). Potjera u kojoj mu pomažu članovi njegove bande: Hladni barmen (Srba), Kobni bogataš (Cvika) i Pakosni šerif (Stika) započinje nemilosrdnom akcijom pljačke u vozu.

 Priznajem, na snimanju smo se igrali kao djeca, uživali smo u ulogama koje su nam dodijeljene. Bili smo kauboji i sve je bilo KAO U BOJI. Ideja je bila da pobjegnemo od klišea, da izađemo iz vremenskih okvira, na trenutak se izuzmemo iz slike sadašnjice i prepustimo čarima putovanja kroz vremeplov“, ispričao je Đule kako se snašao u ulozi Prljavog Šerifa.

 Iako su se ovoga puta oprobali u ulozi pravih vestern zvijezdi, u pomoć momcima iz Van Gogh-a priskočila je glumica Bojana Ordinačev, za kojom je u spotu raspisana potjernica. O svojoj ulozi  Divlje Reke, Bojana kaže:

“Nikada ranije nisam željela da se pojavljujem u spotovima, sve dok mi Đule nije ispričao svoju ideju. Muzika, priča, kao i sam kreativni proces, bio je prava avantura i to sa grupom mog detinjstvaDo sada sam igrala princeze i ostala nježna i krhka bića, ali najbolja definicija mog karaktera i temperamenta je upravo moje ime u spotu, a zovem se DIVLJA RIJEKA!

Pored glavnih aktera, u spotu se pojavljuju i Jovana Petrović u ulozi Divlje rijeke iz djetinjstva i Andrej Čantrić u ulozi šerifa iz detinjstva. Spot je sniman u novembru na lokalitetu nesvakidašnje vestern atrakcije – u gradu El Paso City na Zlatiboru.

Nakon predstavljanja novog spota, grupa Van Gogh nastavlja svoju turneju nastupima 28. decembra u Tivtu, 31. decembra u Tuzli i 01. januara na Zlatiboru.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com