VARHELJI: Državama Zapadnog Balkana nudi se članstvo u EU - Volim Podgoricu

VARHELJI: Državama Zapadnog Balkana nudi se članstvo u EU

Evropski komesar za susjedstvo i proširenje Evropske unije (EU) Oliver Varhelji izjavio je u Tirani da se državama Zapadnog Balkana nudi članstvo u EU.

To je razlog zašto se samit EU – Zapadni Balkan održava u Tirani, rekao je Varhelji, odgovarajući na pitanje šta će danas biti ponuđeno zemljama Zapadnog Balkana.

Prvi samit država članica Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana danas se održava u regionu, u Tirani.

Iz Evropskog savjeta su naveli da sastanak lidera EU i Zapadnog Balkan predstavlja šansu da se ponovo potvrdi ključni značaj strateškog partnerstva Unije i tog regiona.

Činjenicu da se samit prvi put održava u jednoj od zemalja regiona, u EU vide kao priliku da se potvrdi važnost strateškog partnerstva EU i regiona sa jasnom evropskom perspektivom.

Iz Evropskog savjeta napominju da su među temama koje će biti razmatrane na sastanku i izazovi koje predstavljaju migracije, te borba protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Evropska komisija juče je usvojila Akcioni plan za Zapadni Balkan čiji cilj je učvršćivanje saradnje EU i zapadnobalkanskih partnera u borbi protiv ilegalnih migracija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com