Vatrogasci cijelu noći gasili požar na Vrmcu, strahuju da bi najavljeni maestral mogao da rasplamsa vatru - Volim Podgoricu

Vatrogasci cijelu noći gasili požar na Vrmcu, strahuju da bi najavljeni maestral mogao da rasplamsa vatru

Vatrogasci su tokom cijele noći gasili požar na padinama Vrmca.

Kako je za Radio Kotor kazao zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Eduard Kovačić, jutros je stanje mirno ali su ekipe na terenu, a spremni su i da pojačaju aktivnosti s obzirom da bi najavljeni maestral mogao otežati situaciju.

“Gornji Stoliv je bezbjedan, ali je šuma u kojoj intervenišemo gusta i na više pozicija vatra tinja. Teren je nepristupačan, teško prohodan i gasili smo onoliko koliko smo mogli pa je izostalo neko složenije gašenje. Izgorelo je dosta stabala masline, ima panjeva koji gore i jutros ćemo pokušati da ih ugasimo sa naprtnjačama, ali je to, moram reći – vrlo teško. Sada je mirno, ali je najavljen maestral nakon 10 sati, pa smo u pripravnosti i spremni na mogućnost da se požar ponovo rasplamsa“, kaže Kovačić.

Jutros su, dodaje, ponovo poslali zahtjev Direktoratu za vanredne situacije za pomoć u vidu vazduhoplova za gašenje požara, ukoliko za to bude potrebe.

“Dio ekipe koja je gasila od juče se odmara, ali će na terenu biti ponovo u 10 sati. Mi se, ipak, nadamo da neće biti usložnjavanja situacije, ali se po najavama maestral očekuje između 10 i 11 sati i mi smo, ponavljam, na to spremni“, kazao je Kovačić.

On se zahvalio svim vatrogascima, dobrovoljcima, mještanima i turistima koji su pomagali u gašenju požara tokom jučerašnjeg dana.

“Imali smo veliku pomoć svih njih i to nam je olakšalo borbu sa vatrom. Mještani Stoliva su bili tu da pomognu, donesu hranu i piće i zaista su bili veoma požrtvovani i pažljivi. To je ogromna pomoć. Pratićemo situaciju i vi zajedno sa nama kao što je to bilo od samog početka borbe sa vatrom iznad Stoliva, pa ćemo vas blagovremeno obavještavati o situaciji“, zaključio je Kovačić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com