VDT-u dostavljeni obdukcioni nalazi ubijenih Cetinjana, vještačenje Forenzičkog će pokazati ko je usmrtio Borilovića - Volim Podgoricu

VDT-u dostavljeni obdukcioni nalazi ubijenih Cetinjana, vještačenje Forenzičkog će pokazati ko je usmrtio Borilovića

Obdukcioni nalazi tijela deset Cetinjana koje je sugrađanin Vuk Borilović (34) ubio iz lovačke puške 12. avgusta u naselju Medovina na Cetinju dostavljeni su Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, potvrdila je za portal Dan rukovodilac i državni tužilac tog tužilaštva Lepa Medenica. Podsjetimo, nalaz obdukcije tijela Vuka Borilovića dostavljen je sedam dana nakon nezapamćene tragedije.

Tužilaštvu do danas nijesu dostavljeni nalazi vještačenja, među kojma DNK i balističko vještačenje. Iako je obdukcioni nalaz tijela Vuka Borilovića dostavljen sedam dana nakon nezapamćene tragedije, bez pomenutih vještačenja nije moguće utvrditi od čijeg metka je on stradao – da li od onog koji je ispalio službenik policije ili njegov sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović.

Podsjetimo, Medenica je ranije za Dan saopštila da tek nakon dostavljanja svih nalaza vještačenja i objedinjavanja svih dokaza moći će se donijeti odluka u predmetu. Iz VDT-a nam je potvrđeno da je obdukcioni nalaz tijela Borilovića pokazao da je zadobio povrede od pet ispaljenih projektila. Podsjetimo, Vuk Borilović počeo je masakr tako što je ubio dvoje djece i ranio njihovu majku, koja je u bolnici podlegla provredama. Potom je u istom dijelu naselja ubio još dvije osobe, a jednu ranio. A onda je, prema nezvanični saznanjima, krenuo ka donjem dijelu naselja i nastavio svoj krvavi pir – pucao je na komšije koje bi mu se našle na putu – ubio je još pet osoba i isto toliko ranio.

Borilović je u petak, 12. avgusta, u cetinjskom naselju Medovina lovačkom puškom usmrtio: Milu Radunović (1973), Aleksandru Radunović (1970), Milana Mitrovića (1985), Rajka Drecuna (1966), Dimitrija Drecuna (1941), Danicu Drecun (1948), Gorana Đurišića (1968), Natašu Pejović Martinović (1987) i njenu djecu M.M. (2011) i M.M. (2014).

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com