(VIDEO) LEKIĆ: 44. Vlade će biti, želim uspjeh mandataru - Volim Podgoricu

(VIDEO) LEKIĆ: 44. Vlade će biti, želim uspjeh mandataru

Skupština Crne Gore ponovo je usvojila izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi.

Lider DEMOS-a Miodrag Lekić na početku sjednice, govoreći o njemu dodijeljenom mandatu za sastav nove vlade, kazao je da nije postignuta većina za formiranje izvršne vlasti.

Saopštio je i da se niko nije miješao u formiranje te vlade, ni spoljni ni unutrašnji faktori.

„Želim da vjerujem da dolazi vrijeme kada ćemo na osnovu pravila demokratije praviti vlade, a bez takvih uticaja, jer nas je to već značajno koštalo“, kazao je Lekić i poručio da će 44. Vlada svakako biti formirana.

„44. Vlade će biti, želim uspjeh mandataru i ozbiljniju većinu i ulazimo u jedan novi tok izbornih procesa“, poručio je Lekić.

Skupština je danas ponovo odlučivala o zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje. Taj zakon je Skupština ponovo izglasal sa 41 glasom za.

O Zakonu…

Poslanici su danas ponovo odlučivali o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim je propisan način rješavanja krize oko nemogućnosti proglašenja konačnih rezultata izbora u Podgorici.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je 4. januara vratio Skupštini na ponovno odlučivanje izmjene i dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, koje je parlament usvojio 28. decembra.

Izmjenama zakona je propisano da se kriza u Podgorici riješi tako što će mandat odbornicima prestati 60 dana nakon izbora, ako Izborna komisija glavnog grada do tada ne objavi konačne rezultate lokalnih izbora. U tom slučaju Vlada svojim aktom konstatuje prestanak mandata lokalnoj skupštini i na predlog ministarstva imenuje odbor povjerenika. Ako Skupština ponovo usvoji taj zakon, predsjednik je, prema Ustavu, dužan da ga proglasi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com