Više od 550 kamiona humanitarne pomoći ušlo u Pojas Gaze - Volim Podgoricu

Više od 550 kamiona humanitarne pomoći ušlo u Pojas Gaze

Više od 550 kamiona humanitarne pomoći ušlo je u Pojas Gaze tokom dva dana poslije temeljnih bezbjednosnih provjera, saopštila je izraelska vojska, dok UN smatra da je to nedovoljna pomoć.

Izraelska vojska u saradnji sa izraelskim tijelom nadležnim za palestinske civilne poslove, “nastavlja svoje napore da omogući prolaz stotinama kamiona hrane i humanitarne pomoći stanovnicima Gaze svakog dana”, navodi se u saopštenju vojske i dodaje da je 126 kamiona stiglo do sjeverne Gaze u ponedjeljak uveče, piše N1.

Tačno 56 pošiljki pomoći u hrani takođe je padobranom dopremljeno u palestinsku enklavu.

“Nije došlo do velike promjene u obimu humanitarne pomoći koja ulazi u Gazu, niti boljeg pristupa sjeveru Gaze“, saopštila je agencija UN za palestinske izbjeglice (UNRWA).

Od početka aprila, u prosjeku 181 kamion pomoći ulazi u Gazu svakog dana kroz pristupne tačke Rafe i Kerem Šalom, navela je agencija UN ocjenjujući da je taj broj „ispod operativnog kapaciteta dva granične prelaza, preko kojih treba da prođe 500 kamiona dnevno“.

UNRWA koordinira gotovo svu humanitarnu pomoć za Pojas Gaze, koji je opkoljen i opustošen izraelskom ofanzivom od prošlog oktobra.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com