VLADA “PADA” OD JANUARA: Niko neće da pređe crtu, svi se još sjećaju Pajovića

Vlada koja je “pala” najviše puta tokom prvih nekoliko mjeseci rada je sasvim sigurno Vlada Zdravka Krivokapića.

Ova vlada, sasvim sigurno, teško da ima konkurenciju u svjetskim razmjerama još po mnogo čemu, a izvjesno u odnosu na činjenicu da je podžavala svega trećina predstavnika parlamentarne većine i petnaestak odsto parlamenta.

Sve do prije par dana, kada je dogovorom DF-a i Demokrata, bez prisustva predstavnika URA-e, dogovorena rekonstrukcija Krivokapićevog kabineta, a struktura izvršne vlasti – za sada samo kao plan – vraćena gotovo na “fobrička podešavanja”.

DOGOVORILI SE DF I DEMOKRATE: Vlada će imati 18 ministarstava i 3 potpredsjednika, na istoj sjednici bira se Tužilački savjet

OPERACIJA NEUSPJELA, PACIJENT I DALJE ŽIV: Kraj ekspertske Vlade, kako će izgledati rekonstrukcija

Proteklih desetak mjeseci stvarni pad vlade i nove izbore sprečavao je strah od rezultata novih izbora, strah od povratka Demokratske partije socijalista, ali i strah da će oni iz vladajuće strukture koji je sruše, neminovno uz podršku opozicije odnosno DPS-a, završiti onako kako je svojevremno završila Pozitivna Darka Pajovića – na smetlištu istorije.

Prije nešto više od pet godina, troje poslanika Pozitivne, Pajović, Azra Jasavić i Goran Tuponja, svojim glasovima obezbijedili su većinu tadašnjem premijeru Milu Đukanoviću, uprokos oštrom protivljenju ostatka opozicije.

Politička korupcija je, kako su ocijenili iz opozicije tada, na velika vrata ušla u državnu politiku.

Koliko god Pajović i njegovi saradnici pokušavali da spasavanje Đukanovićeve vlade pravdaju višim ciljevima, iskrenim “pozitivcima” ostao je gorak ukus izdaje.

Pozitivna je nestala sa političke scene, a Darko Pajović je, nakon kratkog predsjedavanja Skupštinom, otišao u daleku Kinu da gradi dobre odnose Crne Gore sa ovom državom.

Ko će oboriti Krivokapićevu vladu 

URA je juče optužila Aleksu Bečića da, dogovorom sa DF-om, povlači potpis sa dokumenta potpisanog 9. septembra i napušta evroatlanske integracije, i ponovo je uslijedio “rat saopštenjima” među dojučerašnjim saveznicima u podršci Krivokapićevoj vladi, nasuprot DF-u koji je “ruši” od prvog dana njenog nastanka.

Oglasila se i američka ambasadorka koja je izrazila zabrinutost, ali i demantovala da je imala susret sa predstavnicima DF-a.

AMBASADA SAD: Nije bilo sastanka ambasadorke sa liderima DF-a

Tokom čitave protekle turbulentne godine i duboke političke krize, sve tri vladajuće koalicije, svojski su popunjavale državnu upravu “po dubini” partijskim kadrovima.

Još uvijek niko nije siguran šta bi vanredni izbori donijeli i da li bi uspjeli zadržati svoje pozicije.

Svi su, takođe, svjesni, da se energija od 30. avgusta lani, generisana na višemjesečnim, nezapamćenim, litijama, više neće ponoviti.

URA: Bečić pokazuje da u dogovoru sa DF-om povlači potpis sa sporazuma od 9. septembra i napušta evroatlantski kurs

DEMOKRATE ODGOVORILE URI: Za šta je konkretno ekspert čovjek koji nema dan radnog staža u sektoru bezbjednosti?

Na to, između ostalog, računa i aktuelni predsjednik države i DPS-a Milo Đukanović koji ne sjedi skrštenih ruku.

Đukanović ponovo igra na kartu, kako tvrdi, ugroženih vitalnih nacionalnih i državnih interesa.

On je sinoć, gostujući na Javnom servisu, na konstataciju novinara da je tokom proteklih 30 godina izlazio kao pobjednik iz gotovo nemogućih situacija, kazao da to planira i ovoga puta.

Posvađana vlast i građani nezadovoljni radom vlade i premijera, sigurno idu na ruku njegovim planovima.

ĐUKANOVIĆ: Godinama sam ubjeđivao Amfilohija da je pametno da obnovimo Crnogorsku pravoslavnu crkvu

ĐUKANOVIĆ TVRDI: Veljović pokušao da smiri tenzije na Cetinju

V.R.

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com