“Vlada se bavi pripremama za izbore, umjesto da rješava probleme”

Najavom da će se u narednom periodu posvetiti problemima u vezi sa sticanjem državljanstva, Vlada se bavi pripremama za skore privremene parlamentarne izbore, umjesto da se fokusira na suštinske i goruće probleme, ocijenili su u DPS-u.

Oni navode da se ti problemi odnose na alarmantnu zdravstvenu krizu, da budžeta još nema, kao i na upozorenja koja stižu iz Evrope zbog, kako navode, niza nezakonitih poteza koje povlači vlast premijera Zdravka Krivokapićeva.

“Vrhunac nesposobnosti i bjekstva od svojih nadležnosti, je populistički poziv koji su uputili javnosti za pomoć oko pripreme Godišnjeg programa rada Vlade za tekuću godinu. Zaključujemo da će im građani asistirati oko donošenja Budžeta, sanacije užasne i kataklizmične epidemiološke situacije, rješavanja brojnih drugih problema koje je nesposobnost i nekompetentnost ove Vlade prouzrokovala, dok će se Krivokapićev kabinet posvetiti realizaciji i podjeli državljanstava politički, vjerski i nacionalno podobnim građanima, svojim potencijalnim glasačima”, rekli su u DPS-u.

Ukazuju i da će aktuelna vlast raditi na izradi plana koji podrazumijeva uvođenje vjeronauke u škole.

“Pošto većeg prioriteta očigledno nema za Krivokapića i njegove apostole. Svjesni smo prolaznog i privremenog trajanja ove najgore Vlade u istoriji Crne Gore, ali ozbiljno zabrinjavaju teške i ozbiljne posljedice koje će ostati iza ovako neodgovornog i nekompetentnog upravljanja državom. To nije politički stav, već osjećaj sve većeg broja građana koji se osjećaju kao zatočenici podijeljene, posvađane, nacionalističke poslaničke većine i apsolutno nesposobne Vlade”, zaključili su u DPS-u.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button