Vojinović sa ambasadorom Kine: Jačanje saradnje u oblastima visokog obrazovanja, energetike i visoke tehnologije - Volim Podgoricu

Vojinović sa ambasadorom Kine: Jačanje saradnje u oblastima visokog obrazovanja, energetike i visoke tehnologije

Ministar prosvjete Crne Gore, Miomir Vojinović, sastao se sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Fan Kunom, saopšteno je iz tog resora.

U razgovoru sa ambasadorom Kunom, ministar Vojinović je posebno istakao dosadašnju saradnju u oblasti obrazovanja između Crne Gore i Kine, donaciju računarske opreme iz 2010. godine, kao i donaciju Ambasade NR Kine od 50 hiljada eura za rekonstrukciju postojećih prostorija JU OŠ „Štampar Makarije“ koja je dobila dodatni školski objekat i unaprijedila prostorne kapacitete za realizaciju nastave.

“Govoreći o tradicionalno dobrim odnosima između NR Kine i država regiona, ambasador Kun je posebno istakao saradnju sa Crnom Gorom i snažnu emociju koju je njegova generacija osjećala prema ovim prostorima, a koja je prisutna i danas”, navodi se u saopštenju.

Ambasador je podvukao da Crna Gora ima komparativnu prednost u smislu razvojnih mogućnosti koje su Kinezima prijemčive. Postoji snažna želja za jačanjem dosadašnje saradnje u sektorima visokog obrazovanja, energetike i visoke tehnologije.

“Vojinović je izrazio spremnost da se finalizuju i potpišu Sporazum o saradnji u prosvjeti između Ministarstva prosvjete Crne Gore i Ministarstva obrazovanja Narodne Republike Kine i Sporazum između Ministarstva prosvjete Crne Gore i Ministarstva obrazovanja NR Kine o međusobnom priznavanju visokoobrazovnih isprava, kako bi se stekle pretpostavke za produbljivanje dosadašnje uspješne saradnje”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com