VUČIĆ: Brutalno nasilje ispred Skupštine, napali su nas desničari

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je sinoćne proteste organizovane ispred Narodne skupštine ocijenivši ih kao “akt političkog nasilja”, prenosi B92.

“Sinoć u Beogradu smo bili svjedoci najbrutalnijeg političkog nasilja u posljednjih nekoliko godina. Republika Srbija u prethodnih osam godina u potpunosti je poštovala slobodu okupljanja i demonstracija, kao i drugačijeg mišljenja”, izjavio je Vučić.

“Sinoć, iako su neki pokušali to da opravdaju koronavirusom, bili smo svjedoci političkog protesta koji je bio neprijavljen, dogodilo se da su lica desničarske orijentacije napala zgradu Narodne skupštine i ušli u nju što znači izvršenje najmanje dva krivična djela”, rekao je Vučić.

HAOS U BEOGRADU: Policija razbijala glave, zapaljena policijska vozila (VIDEO/FOTO)

Beograđani provalili u Narodnu skupštinu, policija pokušava da ih izbaci! (VIDEO)

PROTEST U BEOGRADU PROTIV NOVIH MJERA: Okupljeni nisu dozvolili prolaz ni vozilu Hitne pomoći (VIDEO)

On je naglasio da je policija reagovala tek kada su okupljena lica krenula da vandalizuju zgradu Narodne skupštine.

“Suočeni sa svim tim, policija je preuzela zakonske mjere. Pristojnim i mirnim ljudima je bilo dovoljno da vide kako su se međusobno odnosila ta lica i kako su maltretirali policajce. Pet policijskih vozila je zapaljeno, 43 policajca je povrijeđeno, a jedan ima i frakturu lobanje”; poručio je Vučić, a zatim pokazao fotografije policajaca od kojih su neki, prema njegovim navodima, napadnuti nožem.

Vučić je istakao da je nanijeta velika materijalna šteta, kao i šteta po ugled Srbije.

“Razumijem političke frustracije ali nikome nećemo dozvoliti da uništi mir u Srbiji. To je poruka i onima unutra i onima spolja”, poručio je Vučić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button