VUČIĆ: I za mene je pitanje statusa Kosova završeno - Volim Podgoricu

VUČIĆ: I za mene je pitanje statusa Kosova završeno

Ako Kurti kaže da je za njega pitanje statusa Kosova završeno – dobro. Ja sam mu zahvalan. Jer je i za mene pitanje statusa završeno, poručio je danas tokom posjete Norveškoj predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Ja na jednom važnijem aktu baziram tu svršenost statusnog pitanja, a to je Povelja Ujedinjenih nacija i Rezolucija 1244 UN. Mogu samo da kažem da nemam previše nade, već samo strah od budućih događaja. Kurti se oslanja na silu moćnijih zemalja sa Zapada i računa da će one biti te koje će primorati Srbiju da nešto prihvati”, rekao je predsjednik Vučić.

Situacija na sjeveru, a i svuda na Kosovu, kako je dodao, bukvalno vri, piše Kosovoonline.

“Ljudima je prekipilo, svuda, o Metohiji neću ni da govorim. Maltretiraju, muče ljude. Kada sve saberete, shvatite da je u pitanju jedan sistematski progon, ljudi imaju dušu, kažu dosta je bilo. Kurti se poziva na sve ono što mu odgovara, nikako da se pridržava onoga što je potpisano u Briselu. Uvijek će Kvinta da podržava Albance na KiM, to je njihovo dijete, nema tu nikakvih očekivanja sa naše strane“, rekao je Vučić.

On je istakao da Albanci misle da mogu specijalnom policijom da riješe probleme na sjeveru Kosova, a ne razumeju da time samo podstiču srpski narod da bude apsolutno protiv i sve odlučniji protiv njih.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com