VUČIĆ: Neću Srbiju da vraaćam u 19. vijek, ostaje nam samo da se protivimo članstvu Kosova u UN - Volim Podgoricu

VUČIĆ: Neću Srbiju da vraaćam u 19. vijek, ostaje nam samo da se protivimo članstvu Kosova u UN

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je na sjednici Skupštine da se boji da će Albance zadovoljiti samo stolica u Ujedinjenim nacijama i dodao da Srbiji preostaje samo da razgovara i da se protivi članstvu Kosova u UN.

„Plašim da se neće zadovoljiti onim za šta sam nazvan izdajnikom, njih će da zadovolji samo jedna stvar, a to su UN“, poručio je Vučić dodajući da je to ono što ga brine.

Naglasio je da neće Srbiju da vraća u 19. ili 20. vijek, da neće da razmišlja o ratovima, već da ih izbjegne, i zemlju vodi u budućnost.

Vučić je, na izlaganje poslanika Zorana Sandića iz koalicije NADA, rekao da nije pitanje ličnog junačenja već države.

Upitao je čemu pregovori, ako je već izdao i poručio da nije trebalo da opozicija pokuša da stiče male političke poene time što ljude naziva izdajnicima.

„Razmislite da glasate za nešto od nacionalnog značaja, ljudi će znati da cijene. Kao što smo mi glasali za neke svari uprkos primjedbama ako je od nacionalnog interesa. Tako se ponašaju odgovorni ljudi“, naglasio je on.

Vučić je rekao da mora Srbija da nastavi da razgovara i da bi svaki odgovoran čovjek uradio što i on.

„Moramo da pregovaramo i istovremeno ne pogazimo nacionalne interese. Kurti hoće da nas prevari. Htio je da formira ZSO nakon što Kosovo bude primljeno u UN. Zato je Šaip Kamberi govorio da se sporazum mora odmah postići. Vidjećemo kada dođe trenutak ko će kako da se ponaša“, istakao je on.

Rekao je da se danas ne glasa o planu, već o izvještaju u kojem se nalaze sve činjenice o napadima na Srbe.

Sandić je kazao da je čitao izvještaj, o Kosovu koji je, kako je naveo, srpska kolijevka, i 15 odsto teriorije Srbije, gdje se nalaze najznačajniji manastiri.

Rekao je da ga je najviše dirnuo podatak o 68 napada na Srbe po etničkoj osnovi, te da su se mnogi slučajevi desili oko božićnih praznika.

„Kurtijev metak je išao na našu djecu. Sjetim se često i policajca Filipovića, koji je kazao „kada sklonimo barikade loviće nas kao zečeve“. Nedugo poslije toga uslijedili su hici na našu djecu. Kako će živjeti naš narod ako prihvatimo sporazum. Evo i danas je izboden mladić, otimaju zemlju našem narodu“, kazao je on.

Sandić je ocijenio da je ZSO “kukavičje jaje koje pokušavaju da uvale Srbima”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com