VUČIĆ: Razgovaraću sa Srbima iz Crne Gore - Volim Podgoricu

VUČIĆ: Razgovaraću sa Srbima iz Crne Gore

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je da se sa političkim predstavnicima Srba iz Crne Gore nije sastao do sada jer je bio previše zauzet, ali da će imati vremena u narednih 10 do 15 dana.

„Primiću grupu srpskih političkih lidera. Do susreta nije došlo zbog moje zauzetosti. Pretpostavljam da ću u roku od 10-15 dana moći da ih primim i da sa njima razgovaram o čemu god hoće“, rekao je Vučić.

On je dodao da nikada nije želio da se miješa u izbore u Crnoj Gori, ali da je spreman da razgovara sa svima.

Predstavnici Srba iz Crne Gore zatražili su početkom novembra prijem kod premijera Srbije Aleksandra Vučića kako bi ga, kako su naveli, upoznali sa „nepodnošljivim položajem srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i kampanjom koja se vodi protiv njih u pojedinim srpskim medijima“.

Mediji su prenijeli da su predstavnici Srba u Crnoj Gori premijeru Srbije, u pismu koje su mu uputili preko ambasade Srbije, ukazali da je medijska kampanja protiv srpskog naroda dostigla vrhunac kada su, kako su rekli, „sinhronizovanom akcijom režima i medija iz Srbije“ optuženi za terorizam i organizaciju terorističko-kriminalnog ataka na institucije sistema u danu održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora u Crnoj Gori.

Potpisnici pisma su predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, predsjednik Demokratske narode partije Milan Knežević, Vladimir Božović u ime Matice srpske u Crnoj Gori, Momčilo Vuksanović u ime Srpskog nacionalnog savjeta i Budimir Aleksić u ime Instituta za srpsku kulturu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com