Vučinić: Crnu Goru i Srbiju povezuje zajednička istorija

Delegacija Radničke partije na čelu sa predsjednikom Maksimom Vučinićem boravila je u radnoj posjeti u Beogradu, gdje su se sastali sa potpredsjednikom Narodne skupštine Beograda Stefanom Krkobabićem. Tema sastanka bila je saradnja skupštine Crne Gore i Srbije, ali i saradnja dva poslanička kluba PUPS “TRI P” i Demokratskog fronta.

Ove dvije partije nastale su sa jednim zajedničkim ciljem, a to je očuvanje dostojanstva radničke klase, penzionera i privrednika kao i poboljšanju njihovog položaja u društvu.

Krkobabić je iskazao interesovanje za položaj srpskog stanovništa u Crnoj Gori i zaštiti njihovih interesa. On je dodao da je politika Srbije uvijek okrenuta dijalogu i razmjeni ideja, ali da se odluke donose isključivo u interesu građana.

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić istakao je da je prije godinu dana izabran za najmlađeg poslanika u Skupštini Crne Gore, a da je danas imao čast da svoju prvu diplomatsku misiju započne u nekadašnjoj Skupštini Savezne Republike Jugoslavije i potpredsjednikom Narodne skupštine Stefanom Krkobabićem. On je ukazao na činjenicu da Crnu Goru i Srbiju povezuje zajednička istorija, porodice pa i ekonomska saradnja, te da su takve veze neraskidive i da ih treba njegovati i jačati.

Posebna tema sastanka bila je ekonomska saradnja dvije države ali i uspostavljanje saradnje i na ostalim važnim oblastima za obje države.

Ove teme su podržali predstavnici stručnoig savjeta Radničke partije, ali i potpredsjednik partije Momčlilo Manojlović.

Kada je ekonomska saradnja u pitanju narodni poslanik u Skupštini Srbije Dragan M. Marković naveo je da PUPS primjenjuje veoma uspješan model osnivanja privrednih zadruga , koje subvencioniše Vlada Republike Srbije, a koja predstavlja primjer dobre prakse zapošljavanja mladih na selu i pomoći preivrednim gazdinstvima, zaključeno je u saopštenju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com