VUKOVIĆ: Eksplicitno zabranjeno da budem pozvan na otvaranje puta Podgorica – Gusinje/Plav

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je da je eksplicitno zabranjeno da bude pozvan na otvaranje puta koji povezuje Podgoricu s Gusinjem/Plavom, iako taj put povezuje glavni grad i sjeveroistočni dio zemlje.

“Zvanično je otvoren put koji povezuje Podgoricu s Gusinjem/Plavom. San generacija je dosanjan, pogotovo naših ljudi u dijaspori. Pričao sam sa njima o ovom projektu, i u Luksemburgu i u Njujorku… mogu samo da zamislim koliko su danas srećni. S druge strane, na današnjoj svečanosti, niko od crnogorskih zvaničnika nije ni pomenuo bivšeg premijera Markovića i njegovu Vladu koja je realizaciju ovog projekta dovela do pred sami kraj. Istovremeno, iako put povezuje glavni grad i sjeveroistočni dio zemlje, upućivanje pozivnice gradonačelniku Podgorice za prisustvo svečanosti bilo je eksplicitno zabranjeno (znam i od koga)”, napisao je Vuković na Facebooku.

Vuković je dodao da poređenja radi, na Dan nezavisnosti, položili smo kamen temeljac za izgradnju nove osnovne škole u Tološima. Projekat se finansira iz vrijedne donacije koju je obezbijedio Glavni grad. Vlada Crne Gore, dakle, s tim nema nikakve veze. Pa ipak, poštujući činjenicu da je obrazovanje u nadležnosti Vlade, a ne lokalne uprave, na svečanost sam lično pozvao min. Vesnu Bratić. Niko iz njenog ministarstva se toga dana nije pojavio. Političke razlike su jedno. Elementarno vaspitanje i institucionalna kultura su nešto drugo”, stoji u objavi Vukovića.

 

 
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com