VUKOVIĆ: Ponosan sam što na pravi način vraćamo duh Staroj Varoši

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je obišao završene radove na rekonstrukciji ulica Keše Đurović i Predgrad i tom prilikom konstatovao da je učinjen još jedan veliki korak u pravcu revitalizacije ovog dijela grada koji je poseban za sve Podgoričanke i Podgoričane.

“Zahvaljujući  angažovanju Agencije za  izgradnju i razvoj proteklih nekoliko mjeseci smo završili radove na temeljnoj rekonstrukciji još dvije ulice u Staroj varoši – Ulici Keše Đurovića i Predgrad u ukupnoj  dužini 310 metara koji su podrazumijevali zamjenu podzemne infrastrukture u cjelini, zatim popoločavanje kako ulice tako i trotoarskih površina ukupne vrijednosti 250.000 eura”, istakao je gradonačelnik i dodao da je sa ovim radovima pod kaldrmom u autentičnom stilu i duhu  Stare varoši do sada rekonstuisano 600 metara ulica podsjećajući da su prethodno rekonstuisane ulice Gojka Radonjića i Braće Zlatičanin.  

“Što se tiče ovog dijela sada već imamo jedan lijepi prsten, jednu promenadu i siguran sam da je ovo na  zadovoljstvo stanovnika Stare varoši, a sasvim sam siguran onda kada epidemiološki uslovi dozvole i brojnih turistra koji će posjećivati ovaj dio Podgorice”, naglasio je Vuković najavljujući nastavak rekonstrukcije ulica Spasa Nikolića i Sava Lubarde.

Gradonačelnik je podsjetio da je bilo puno problema sa  tenderom za rekonstrukciju navedeih ulica i izrazio uvjerenje da će tokom marta biti potpisani ugovori sa izvođačem radova, tako da će završetkom rekonstrukcije i ove dvije ulice u autentičnom duhu u Staroj Varoši pod kaldrmom biti kilometar novih saobraćajnica. 

“Uporedo sa tim pripremamo i projektnu  dokumentaciju za rekontrukciju još dvije ulice -Ulici Špira Mugoše koja je najbliža rijeci Morači  i Ulice Radoja Jovanovića, tako da očekujemo da u narednih nekoliko mjeseci raspišemo tender i za te dvije ulice za koje je realno da ih rekonstruišemo do kraja godine i tog momenta ćemo moći da kažemo da smo se ovom dijelu Podgorice, koji je istinski simbol našeg grada, kao  i njegovim stanovnicima odužili na najbolji način. 

Gradonačelnik je podsjetio da je Glavni grad pokrenuo niz inicijativa kako bi Staru varoš ekonomski osnažili. „Infrastruktura sama po sebi ne znači ništa ukoliko Stara varoš ne zaživi na pravi način, a tu mislim na zanatske radnje, ugostiteljske objekte, galerije i sve ono po čemu se prepoznaju slična urbana jezgra u regionu i šire. Prošle godine smo realizovali jedan konkurs, podijelili 40.000 eura ljudima koji su se obavezali da pokrenu biznis na teritoriji Stare varoši. Opredijelili smo dodatna sredstva u Budžetu i za ovu godinu i uskoro ćemo raspisati novi konkurs“, naglasio je Vuković i najavio da će se u dogledno vrijeme realizovati još jedan projekat koji ima za cilj uljepšavanje ovog dijela grada. „ U pitanju je postavljanje nove signalizacije sa putokazima kako bi se stranci lakše snalazili u ovom dijelu grada. Označićemo kulturno-istorijske spomenike kojih nije mali broj u Staroj varoši i pokušati da unificiramo table na komercijalnim objektima“, saopštio je gradonačelnik dodajući da iako su zbog vremenskih uslova radovi trajali nešto duže ima mnogo razloga da mještani budu zadovoljni, te da je kao gradonačelnik itekako ponosan i zahvalan kolegama koji su položili još jedan ispit u profesionalnom smislu. 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button