VUKŠIĆ O SLUČAJU “TUNEL”: Propusta ima na sve strane - Volim Podgoricu

VUKŠIĆ O SLUČAJU “TUNEL”: Propusta ima na sve strane

Savjetnik predsjednika Crne Gore za bezbjednost i odbranu Dejan Vukšić komentarisao je aferu “Tunel” u emisiji “Okrugli sto” na TVCG a kazao je da propusta ima na sve strane.

Istraga za sada ide u dobrom pravcu, a u pravcu Beograda ranije je krenuo prvi čovjek crnogorske policije Nikola Terzić.

Tokom zvanične posjete MUP-u Srbije, s tamošnjim kolegama razgovarao je o organizovanom kriminalu ali je za TVCG nezvanično saopšteno da je bilo riječi i o razmjeni operativnih informacija u predmetu Tunel.

Međutim, dok istražitelji pokušavaju da dođu do mafije, u Višem sudu i dalje popisuju dokaze pokušavajući da utvrde šta je sve otišlo kroz tunel u kriminalno podzemlje. Ipak, budući da se u depou nalaze stotine hiljada predmeta, jasno je da detaljne provjere mogu potrajati. No, čekaće se i na odgovore na mnoga pitanja, posebno ona koja se odnose na propuste nadležnih.

“Obavještajno bezbjednosni sektor se i zove tako zato što podrazumijeva punu saradnju institucija sistema, to su državno tužilaštvo, Uprava policije i ANB. Propusta postoji na sve strane, ne možemo ih posmatrati pojedinačno”, kazao je u emisiji “Okrugli sto” na TVCG savjetnik predsjednika Crne Gore za bezbjednost i odbranu Dejan Vukšić.

Ivan Pekić iz Internacionalne policijske organizacije Crne Gore kazao je da ne može da shvati da nema odgovornosti u Upravi policije.

“Ne mogu da shvatim i da nema odgovornosti u ANB-u. Zna se da po određenim rejonima postoje agenti koji vrše nadzor i obavještajni rad i da li su na moralnu odgovornost apsolutno zaboravili”, rekao je on.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com