VULIN: Grupa Radoja Zvicera planirala atentat na Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin saopštava najnovije informacije do kojih je došao MUP. Vulin je saopštio večeras da postoji organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator Radoje Zvicer, koja namjerava atentat i ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Nakon što smo posredstvom Evropola, koristeći službene, zvanične vidove komunikacije između policija, 14. januara dobili informaciju pod oznakom hitno, od pripadnika policije jedne zemlje članice Evropske unije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je zvanično obaviješteno o postojanju operativnih informacija o postojanju organizovane kriminlane grupe sačinjene od državljana različitih zemalja, koja za cilj ima ubistvo, atentat na predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je ministar Vulin. Prema njegovim riječima, nakon što su se u više ekspertskih nivoa uvjerili u kvalitet i vrijednost dobijene informacije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbjednosno-informativne agencije zajedno sa Evropolom i partnerskom službom od koje je informacija dobijena pokrenulo je opsežnu akciju na utvrđivanju identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, koja za cilj ima ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Na čelu ove kriminalne organizacije nalazi se crnogorski državljanin Radoje Zvicer, za kojim je Srbija već raspisala potjernicu, organizator i jedan od vođa kavačkog klana, odgovoran za šverc i ilegalnu prodaju narkotika, ali i organizaciju i naručivanje više ubistava koja su počinjena na teritoriji Srbije, Crne Gore ali i drugih zemalja“, rekao je Vulin.

„Da li je Radoje Zvicer ovu zločinačku organizaciju okupio i organizovao da bi ubili predsjednika Vučića po sopstvenom nahođenju ili zato što je dobio naređenje od svog političkog šefa, političkog vođe, ostaje na istrazi da utvrdi.

Ali do tada pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbjednosno-informativne agencije o svakom saznanju do koga budu došli operativnim radom obaviještavaće Tužilaštvo za organizovani kriminal, ali i u sardanji sa predstavnicima vojnih bezbjednosnih struktura učiniće sve da se naš ustavni poredak, svakodnevni način života, mir i stabilnost sačuvaju, ali i da se sačuva bezbjednost i život predsjednika Aleksandra Vučića.

loading...

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com