Za djelo za koje se sumnjiči Stojanović predviđena kazna preko 10 godina zatvora - Volim Podgoricu

Za djelo za koje se sumnjiči Stojanović predviđena kazna preko 10 godina zatvora

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila je pritvor do 30 dana bivšem direktoru Uprave policije Slavku Stojanoviću i Nikšićaninu Igoru Baćoviću, koji su uhapšeni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Pritvor Stojanoviću određen je zbog uticaja na svjedoke, ali i zbog zaprijećene kazne preko deset godina zatvora.

Sumnja se da je Stojanović zloupotrijebio službeni položaj u vezi sa švercom cigareta, dok se Baćović tereti za krijumčarenje. Kao i pred državnim tužiocem Jovanom Vukotićem, oni su i na saslušanju pred sudijom za istrage negirali izvršenje krivičnih djela i odbacili navode tužilaštva kao netačne.

Branilac bivšeg direktora crnogorske policije, advokat Mihailo Volkov, kazao je za “Dan” da je saslušanje njegovog branjenika kod sudije za istrage započelo u 11 sati, nakon što je doveden iz spuškog zatvora, gdje se našao po rješenju specijalnog tužioca koji mu je odredio tužilačko zadržavanje sa predlogom za određivanje pritvora.

“Stojanović je ponovio izjavu koju je dao pred tužiocem, u kojoj je negirao djelo i odbacio tvrdnje kao netačne. Pritvor mu je određen po pritvorskom osnovu uticaj na svjedoke i činjenice da je za djelo za koje se sumnjiči predviđena kazna preko 10 godina zatvora”, saopštio je Volkov.

Kako je dodao, njegov branjenik je kazao, da u sektoru bezbjednosti nije već godinama i da mu je namjera da se utvrdi istina i da se dokaže njegova nevinost.

Upitan da li se istraga protiv Stojanovića dovodi u vezu sa njegovim dojučerašnjim saradnikom i kolegom Veselinom Veljovićem, Volkov je kazao da u ovom trenutku te dvije istrage nijesu povezane jer ni tužilac ni sudija za istrage njegovom branjeniku nijesu postavljali pitanja u tom pravcu, niti se vrijeme inkriminisanih radnji u ta dva slučaja poklapa.

Tužilaštvo bivšeg šefa policije Slavka Stojanovića sumnjiči da je tokom 2018. godine, usmenim nalogom, naredio kolegi da omogući kamionu sa cigaretama da nastavi kretanje iako je trebalo da bude zadržan. Tim kamionom je, kako se sumnja, upravljao uhapšeni Baćović.

Stojanović je od 1982. godine neprekidno bio zaposlen u policiji, na pozicijama od policajca do direktora Uprave policije.

Godine 2007, po dolasku Veselina Veljovića na čelno mjesto policije, Stojanović je imenovan za njegovog pomoćnika za Sektor policije opšte nadležnosti, a kasnije i za savjetnika. Pet godina kasnije izabran je za direktora policije. Ostavku je podnio u martu 2018. godine, nakon dvostrukog ubistva u centru Podgorice, kada su ubijeni Miloš Šaković i slučajna žrtva mafijaškog obračuna Radivoje Jovanović. Iste godine, tadašnji premijer Duško Marković imenovao ga je na dužnost sekretara Vijeća za nacionalnu bezbjednost. Nakon ponovnog vraćanja u policiju, Stojanović je u januaru 2021. otišao u penziju.

Interesantno je da je još jedan bivši direktor policije, Veselin Veljović, u julu uhapšen upravo zbog povezanosti sa grupom osumnjičenom za šverc cigareta.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com