ZA VOJSKU NEĆE FALITI NOVCA: Konjević i načelnik Generalštaba sa novinarima - Volim Podgoricu

ZA VOJSKU NEĆE FALITI NOVCA: Konjević i načelnik Generalštaba sa novinarima

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore u kontinuitetu će jačati svoju opremljenost i spremnost, jer će budžet za odbranu od naredne godine biti 2 odsto BDP-a, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Raško Konjević na sastanku sa predstavnicima medija održanom u susret Danu vojske.

“Već naredne godine bi trebalo da imamo oko 17 miliona eura više. Uz to, podrška koju dobijamo od partnera, kao što su SAD, od kojih smo ove godine dobili skoro 28 miliona dolara, doprinijeće da u narednom periodu imamo značajna ulaganja u vojnu infrastrukturu i opremu, u skladu sa ciljevima sposobnosti i nacionalnim priritetima”, kazao je Konjević.

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević rekao je da je do sada fokus bio na opremanju kopnene vojske i vazduhoplovstva, ali da će se shodno nacionalnim prioritetima ulagati i u mornaricu.

“Želimo akcenat da stavimo i na školovanje mladih i prijem vojnika po ugovoru kako bismo podmladili sastav. Cilj nam je da Vojsku učinimo atraktivnom za mlade ljude i da vide svoju šansu u mogućnosti da se besplatno školuju na prestižnim vojnim akademijama u Evropi i SAD, nakon čega ih čeka siguran posao”, kazao je načelnik Lazarević.

Tokom boravka u kasarni Marko Miljanov Popović u Maslinama ministar, načelnik i novinari su posjetili Spomen sobu V proltereske brigade, koja svjedoči o slavnoj borbi Crnogoraca za slobodu i pobjedu antifašizma.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com