“ZAPAD ĆE SMIJENITI ZELENSKOG” Putin poručio da se Rusija priprema za sve moguće scenarije rata sa Ukrajinom - Volim Podgoricu

“ZAPAD ĆE SMIJENITI ZELENSKOG” Putin poručio da se Rusija priprema za sve moguće scenarije rata sa Ukrajinom

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da se ruska vojska priprema za sve moguće scenarije razvoja situacije po pitanju rata sa Ukrajinom, kao i da vjeruje da će Zapad sljedeće godine smijeniti ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.

aša vojska se priprema za sve moguće razvoje situacije (u Ukrajini), rekao je Putin na pres konferenciji u Vijetnamu, prenosi Ria novosti.

On je kazao da vjeruje da će Zapad za sve nepopularne odluke okriviti Zelenskog i da će mu potom naći zamjenu, što bi, prema njegovim procjenama, moglo da se desi u prvoj polovini sljedeće godine.

“Na Zapadu jednostavno ne žele da ga (Zelenskog) mijenjaju, jer još nije vrijeme. Mislim da je to očigledno svakom čovjeku. Sve nepopularne odluke, uključujući i snižavanje starosne granice za regrutaciju, sve. Zatim će ga smijeniti i mislim da će se to desiti u prvoj polovini sljedeće godine”, kazao je Putin.

Takođe je kazao da Zapad “gura” Ukrajinu da “istisne” rusku vojsku iz oblasti Harkov i da bi to moglo skupo da košta Ukrajinu.

“Znamo da uglavnom Amerikanci i Evropljani guraju Ukrajince da po svaku cijenu potisnu naše jedinice na državnu granicu – opet po svaku cijenu i to planiraju da predstave kao veliki uspjeh 2024. godine u vezi sa predstojećim samitom NATO, a potom i izborima u Americi”, rekao je Putin i ocijenio da bi komanda koja nije zasnovana na realnosti, mogla skupo da košta ukrajinske oružane snage.

Prema njegovim riječima, ako je uslov Kijeva za pregovore povlačenje ruskih snaga, to se “nikada neće dogoditi”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com