ZAŠTITA KLIME NIJE ZLOČIN: Oglasila se Greta Tunberg nakon hapšenja u Njemčkoj - Volim Podgoricu

ZAŠTITA KLIME NIJE ZLOČIN: Oglasila se Greta Tunberg nakon hapšenja u Njemčkoj

Greta Tunberg bila je u grupi demonstranata koji su juče privedeni u blizini njemačkog sela Licerat.

Ona je bila je u grupi demonstranata koji su juče privedeni tokom protesta protiv kopanja uglja u rudniku u blizini njemačkog sela Licerat u Nemačkoj.

“Juče sam bila dio grupe koja je mirno protestovala protiv proširenja rudnika uglja u Nemačkoj. Policija nas je oborila na zemlju i onda privela, ali su nas kasnije iste večeri pustili” napisala je Greta Tunberg na svom Tviter nalogu.

Greta Tunberg, 20-godišnja švedska aktivistkinja, od prošlog petka se više puta pojavljivala na protestu u regionu Licerata, između Adena i Dizeldorfa, nakon odluke da u tom selu počne iskopavanje lignita.

Mediji su u nedelju izvijestili da je Tunbergovu nekoliko policajaca je iznijelo sa protesta protiv otvaranja rudnika lignita u Liceratu.

Na fotografijama, koje je Bild objavio, vidi se kako Tunbergova sjedi na zemlji, smije se i odbija da, po zahtjevu policajaca, napusti skup.

Nakon toga su je, piše Bild, dvojica policajaca uhvatila za ruke i udaljila sa skupa.

Inače, više od sedamdeset njemačkih policajaca povređeno je u protestima za vrijeme evakuacije sela Licerat, koja traje od prošle srijede, zbog namere energetske kompanije da na tom području kopa lignit.

Iz policije je za BBC ranije rečeno da Tunberg nije uhapšena i da će biti puštena nakon što se izvrši provjera njenog identiteta, kao i da će i ostali privedeni demonstranti, nakon provjere identiteta, biti pušteni bez podizanja optužnice, što se i desilo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com