ZAŠTO ZARIJI NE DATE DA BUDE VATROGASAC? Hrabrog Podgoričanina ponovo odbili - Volim Podgoricu

ZAŠTO ZARIJI NE DATE DA BUDE VATROGASAC? Hrabrog Podgoričanina ponovo odbili

Dok vršnjaci Zarije Pavićevića sanjaju “avione i kamione” on sanja da gasi požare i pomaže ljudima. Da nije bilo otvorenog pisma Milića Vidića, oca četvoro djece, kojem je Zarija priskočio u pomoć kada im je požar progutao sve što su imali, vjerovatno da niko ne bi čuo za Zariju. Crna Gora ne bi znala da je ovaj hrabri i skromni mladić, umjesto nagrade za hrabrost i humanost, dobio – otkaz.
PODGORIČKI VATROGASAC POMOGAO PORODICI VIDIĆ I – OSTAO BEZ POSLA!
Zarija je pet godina bio vatrogasac po ugovoru na određeno. Kada je poslednji ugovor istekao, Zarija je morao da napusti posao koji je za njega mnogo više od posla. Javio se na konkurs koji je podgorička Služba zaštite i spasavanja raspisala za radno mjesto vatrogasca na neodređeno, ali je odbijen.  Zarijini prijatelji znaju koliko je to teško palo ovom mladiću, ali se nije predao. Izišao je novi konkurs za sedam vatrogasaca na neodređeno, i Zarija je vjerovao da će za njega biti mjesta. 
– U našoj zgradi su na oglasnu tablu okačili obavještenje da ne ispunjavam uslove jer nemam jedan od dva položena državna ispita, iako sam prije mjesec dana predao zahtjev da polažem taj ispit u Direktoratu za vanredne situacije. Još uvijek me niko nije zvao za to polaganje, zašto, ne znam. Zakon dozvoljava da mogu biti primljen da radim i bez ispita, ali sam dužan da ga, od dana početka zasnivanja radnog odnosa, u roku od godinu dana položim – priča Zarija za portal “Volim Podgoricu” i dodaje:
– Ne znam šta ću sada, još nisam odlučio. Nikada nisam razmišljao da ću raditi neki drugi posao u životu, kaže ovaj skromni mladić.
Teško mu je, kaže, palo i to što je veliki broj njegovih prijatelja i građana slao apele na adrese nadležnih da se Zarija vrati na posao, ali niko nije udostojen odgovora.
-Niko se nije oglasio od nadležnih i niko nije odgovorio na ni jedan mejl koji su slale organizacije, grupe građana, pa čak i političke partije, iako mene politka ne zanima. Želim da zahvalim svima za podršku i da kažem da mi je žao ako su razočarani – kaže Zarija.
Zarijina priča nije više samo njegova. To je priča svih mladih ljudi u Podgorici i Crnoj Gori i jedan od razloga zbog kojih sve više naše djece želi da ode iz svoje prelijepe domovine. Ako posvećenost poslu, predanost, hrabrost i humanost, nisu razlog da jedna mlada osoba dobije posao, i to tako težak i odgovoran kao što je posao vatrogasca, šta onda jeste?
Podijelite Zarijinu priču i na taj način mu pružite podršku da ne klone, da bude još bolji, još hrabriji, još humaniji i da na taj način učini svoju Podgoricu i svoju Crnu Goru boljom, ljepšom, i humanijom.
5656f783-4f80-4439-a226-4f96b0765237-zarija1-previeworg
 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com