Zatvorene planinarske staze - Volim Podgoricu

Zatvorene planinarske staze

Planinarski Savez Crne Gore saopštio je da su privremeno zatvorene planinarske staze, u skladu s odredbama Zakona o planinskim stazama.

“Sve uređene planinarske staze u primorskom i centralnom dijelu Crne Gore iznad 1.500 mnv, zatvaraju se za upotrebu od 1. decembra 2023. do 30. aprila 2024. godine. Sve ostale uređene planinarske staze u planinskom dijelu Crne Gore iznad 1.500 mnv zatvaraju se za upotrebu od 1. decembra 2023. do 30. juna 2024. godine (u načelu)”, navode u saopštenju.

Razlozi zatvaranja su zimski uslovi, prisustvo sniježnog pokrivača, klizavi i zaleđeni djelovi staza, nedostatak zimskih markacija, neregularno funkcionisanje saobraćaja, zatvoreni nacionalni parkovi i ograničen prelaz državne granice su faktori koji čine planinske staze nesigurnim za korišćenje.

” Planinske staze se načelno otvaraju od aprila do juna 2024. godine, uz saglasnost nadležnih organa. U periodu privremene zabrane, Planinarski savez Crne Gore, planinarski klubovi i stručna Komisija, ne snose odgovornost za kretanje korisnika na planinskim stazama, te stoga upozoravamo na sopstvenu odgovornost prilikom korišćenja planinskih staza u periodu trajanja privremene zabrane”, poručuju u obavjšetenju.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com