ZAVRŠEN SASTANAK, POSTIGNUT DOGOVOR Vučić: Ništa nisam potpisao danas - Volim Podgoricu

ZAVRŠEN SASTANAK, POSTIGNUT DOGOVOR Vučić: Ništa nisam potpisao danas

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Ohridu postignut dogovor.

“Evropski savjet će na putu koji neće trajati jedan dan precizirati koliko je ko uradio iz implelentacionog plana koji će morati da bude proširen. Ništa se neće riješiti danas”, rekao je Vučić.

“Kao prioritetna obaveza stavljeno je formiranje ZSO. Moram da kažem da sam zbog toga zaista zadovoljan, govori se o nestalim osobama, o donatorskim konferencijama. Plan će sigurno morati da se nadograđuje”, naveo je Vučić.

“Nisam ni danas potpisao ništa. Stavio sam do znanja šta su naše crvene linije. Nije bio nikakav dan D. Vjerujem da će Priština ispuniti formiranje ZSO, to je ovdje navedeno pod odmah. Sjutra ću građanima predstaviti svaku tačku. Imali smo pristojan razgovor uprkos brojnim neslaganjima. U mjesecima pred nama je ozbiljan posao”, naveo je Vučić.

“Mi nemamo u ovom dijelu mnogo obaveza. Ovo je papir i ovo ulazi u pregovarački okvir, a da li će biti formirana ZSO… vidjećemo. Ja sam mislio da će biti i 2013. formirana. Težak je proces, meni je važno da sam rekao koje su naše crvene linije, što je i Kurti rekao. Svako štiti svoje interese”, rekao je Vučić.

On je istakao da je suština u tome da sa se čuva mir.

“Kod nas se ništa nije promijenilo. Nema ništa ni komično ni tragično. Riječ je o dugom procesu u kom se svako bori za sebe”, naveo je Vučić.

Trilateralni sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i šefa diplomatije EU Žozepa Borelja u Ohridu je završen večras.

Sastanak, koji je sazvao visoki predstavnik EU Žozep Borelj odvijao se uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

Prvo su se održali odvojeni bilateralni sastanci sa Vučićem i Kurtijem, jedan za drugim, nakon čega će je uslijedio zajednički trilateralni sastanak.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žosep Borelj obratiće se medijima poslije današnje runde dijaloga Beograda i Prištine u Ohridu i obavijestiti ih o rezultatu razgovora, ali neće odgovarati na pitanja, izjavio je portparol EU Peter Stano.

On je rekao da se radi o “uobičajenoj praksi”, kakva se sprovodila poslije svake runde dijaloga u Briselu.

U Ohridu je danas oko 15 časova počeo trilateralni sastanak predsjednika Srbija Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, sa zvaničnicima Evropske unije – visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Sastanku su prethodili odvojeni bilateralni susreti Vučića i Kurtija Boreljom i Lajčakom. Ovo je bio sastanak na visokom nivou u okvIru nove runde dijaloga Beograda i Prištine uz posredništvo EU.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com