ZBCG: Da li Milatović podržava povratak DPS-a u vlast? - Volim Podgoricu

ZBCG: Da li Milatović podržava povratak DPS-a u vlast?

Koalicija ZBCG poziva predsjednika države i jednog od lidera PES-a, Jakova Milatovića da se javno oglasi i odredi prema sve izvjesnijem pokušaju prekrajanja izborne volje od strane mandatara Milojka Spajića kroz vraćanje DPS- a na vlast preko njegovih trodecenijskih partnera. Ističu da je njihovoj koaliciji veoma važno da zna da li je ovo samostalna akcija lidera PES-a i samo njegov izbor ili je to partijski podržao i Milatović, koji je nakon izbora za predsjednika Crne Gore zadržao visoku partijsku funkciju.

“Spajić, za razliku od Milatovića koji je postao predsjednik uz našu podršku, nije dobio mandat za sastav Vlade od nas, nego Milatovića. Bez ikakvih kalkulacija i ucjenjivanja, bezrezervno i snažno, ZBCG je ne samo podržala drugoplasiranog iz prvog kruga predsjedničkih izbora Jakova Milatovića, već je u tu podršku uključila svu stranačku infrastrukturu, i nasi glasači su dominantno doprinijeli pobjedi nad Milom Đukanovićem. Tada je većina političkih stranaka i lidera koje mandatar Milojko Spajić vidi u svojoj vladi podržala Mila Đukanovića i aktivno učestvovala u kampanji protiv predsjednika Milatovića. Između ostalog, Milatović je 5. aprila ove godine jasno saopštio da ,,za Bošnjačku stranku neće biti mjesta u novoj vladi”. To je rekao Milatović, a ne ZBCG”, navodi se u saopštenju ZBCG.

Milatoviću su poručili da je Spajić “sve vrijeme vodio lažne pregovore sa ZBCG”.

“Obzirom da je predsjednik države Jakov Milatović nakon sprovedenih konsultacija dao mandat za sastavljanje vlade svom stranačkom kolegi , Milojku Spajiću, s punim pravom mu se javno obraćamo jer vjerujemo da u njegovoj ličnosti osim političkih vještina postoje moralne norme ispod kojih nije spreman da se sroza zbog ogoljenog interesa. Takođe Vas obavještavamo da je mandatar Spajić sve vrijeme vodio lažne pregovore s koalicijom ZBCG, a posebno onda kada su razgovori nastavljeni bilateralno, na nivou mandatar i koalicija ZBCG. Kada je shvatio da smo mi spremni da uđemo u vladu, pa i da prihvatimo ponudu koju učini javnom, čak i onu minimalnu sa kojom ne bi bilo zadovoljna većina naših članova koji su Milatovica podržali na predsjedničkim izborima, on je počeo da se poziva na uputstva njemačke ambasade i na neke obostrane potrebe koje imaju on i ta ambasada. I umjesto da nam da konačnu ponudu, javno ili pisanim putem kako smo dogovorili, otrčao je da se dogovara sa partijama koje jedva čekaju novi angažman sa DPS-om”, piše u saopštenju.

Zaključuju da se “izdaja narodne volje nikom nije isplatila”.

“Iako mnogi misle da je u politici sve dozvoljeno, od promjene stavova do promjene političkih dresova, jedno je sigurno – izdaja narodne volje se nikad nikom nije oprostila, niti isplatila. Zato i želimo da čujemo stav Jakova Milatovića, da li on podržava povratak DPS-a na vlast, i da li smatra da bi i on i Milojko Spajić dobili one hiljade glasova građana željnih pravde, da su znali da će sa ovako najavljenom vladom biti najsrećniji Milo Đukanović?”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com