Zbog vožnje pod dejstvom alkohola za vikend uhapšeno 37 vozača

Saobraćajna policija je u danima vikenda na crnogorskim putevima evidentirala 43 saobraćajne nezgode, u kojima su dvije osobe zadobile teške, a deset losoba lake tjelesne povrede.

“U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su podnijeli 244 prekršajne prijave, izdali 630 prekršajnih naloga, oduzeli 17 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja”, saopšteno je iz policije.

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola policijski službenicu su lišili slobode 37 vozača, od čega je njih 15 vozača u Podgorici.

“Podgorička policija uhapsila O.B. (27) državljanina Republike Turske, koji je prošao na dva crvena svijetla u intervalu manjem od 10 minuta, a potim se nije zaustavio na znak za zaustavljanje. Kontrolom ovoe osobe utvrđeno je da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1.11 g/kg. On je potom omalovažavao policijske službenike. Njemu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu u visini od 1.600 eura”, navode iz policije.

Službenici policije su u Nikšiću uhapsili R.R. (68) koji je kao vozač učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, a kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2.67 g/kg.

“Osim toga, policija je u Mojkovcu uhapsila G.F. (47) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji 2.17 g/kg”, kazali su iz policije.

Iz Uprave policije još jednom su apelovsli na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com