Zelenski u Italiji ima MILIONSKU VILU, komšije mu RUSKI TAJKUNI (FOTO) - Volim Podgoricu

Zelenski u Italiji ima MILIONSKU VILU, komšije mu RUSKI TAJKUNI (FOTO)

Ukupno 21 soba, velika egzotična bašta i bazen – tako italijanski mediji opisuju misterioznu vilu koju je predsjednik Ukrajine Volodimir Oleksandrovič Zelenski kupio prije nekoliko godina u Forte dei Marmi za skoro četiri miliona eura, i u kojoj, kako se vjeruje, nikada nije boravio, prenosi RTS.

Italijanski mediji vilu nazivaju misterioznom jer ovih dana pokušavaju da saznaju da li je ukrajinski predsjednik ikada boravio u građevini koja mu se pripisuje. Naime, u Forte dei Marmi, gradiću koji spada u luksuzne lokacije u Toskani, kompanija u njegovom vlasništvu kupila je ovu vilu za 3,8 miliona eura.

Osnivač studija “Mansi&Associati” Otavio Frančesko Mansi izjavio je za italijanski list Libero kvotidijano da nikada nije imao prilike da upozna predsjednika Zelenskog, ali da je upoznao ljude koji rade za njega.

„Ivan Bakanov je danas jedan od glavnih savjetnika predsjednika, zadužen za bezbjednost. Ovu vilu ne koriste ni predsjednik ni njegova familija već je iznajmljuju“, rekao je.

Godine 2019. godine sajt slidstvo.info prenio je da je nekadašnja TV zvijezda a danas predsjednik Ukrajine „krio da posjeduje ovu vilu“, a drugi izvori izvještavaju da bračni par Zelenski posjeduje još „studio Kvartal 95“, „Zelari fiš“, „Aldorante limitid“ na Kipru, „Film heritidz“ u Belizeu i „San Tomazo“ u Italiji.

Vila se nalazi u zoni u kojoj su luksuzne vile u vlasništvu ruskih tajkuna koji su trenutno stavljeni na crnu listu koja je objavljena u Zvaničnom listu Evropske unije i koja broji 680 bogataša kojima su nametnute međunarodne sankcije.

Evropska unija, kako javljaju italijanski mediji, usvojila je paket sankcija koji uključuje i bogate bankare i preduzetnike iz Rusije čija je imovina „zamrznuta“ a njima zabranjeno da prolaze kroz teritoriju Evropske unije.

Ipak, dugoočekivano ljeto na italijanskoj obali, uključujući i Sardiniju i druga ekskluzivna ljetovališta, najvjerovatnije pada u vodu, što ne pogađa samo bogate Ruse već i italijansku ekonomiju, jer više od dvadeset godina ovdje borave bogati Rusi kao i drugi građani bivših sovjetskih republika, koji su poznati i po ogromnim napojnicama koje ostavljaju italijanskom osoblju, kao i po šopingu koji premašuje i nekoliko desetina hiljada eura.

Stanovnici mjesta u kome se nalazi vila predsjednika Ukrajine kažu da su ga poslednji put vidjeli prije dvije godine, da je bio vrlo diskretan te ga mnogi nisu ni primjećivali. Drugi kažu da ga nikada nisu vidjeli i da je on ovu vilu kupio najvjerovatnije kao investiciju.

Neki opet tvrde da su ga vidjeli kako se sunča na plaži Alemare u Versiliji. S druge strane, kruže glasine da je vila izdata za 12.000 eura mjesečno.

Prošle godine u septembru, sajt Global Happenings pisao je da Zelenski vilu prodaje za 4,5 miliona era.

(VOP/RTS)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com