Zirojević: Ima li kraja blamaži samoproklamovanog genija Milatovića

U nevjerici sam gledao bezuspješne pokušaje ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića u emisiji Načisto da javnosti objasni kako izvještaj EK za Crnu Goru nije toliko tragičan kao što izgleda. Pitao sam se, gledajući, ima li kraja blamaži našeg samoproklamovanog genija, saopštio je portparol Socijaldemokrata, Nikola Zirojević.

“Da ga je neko u emisiji pitao da ponovi objašnjenje kako je stanje najbolje do sad, a napredak lošiji, mislim da bi mu suze krenule i da bi izašao iz studija. Da se ne lažemo, i ovako je bio na ivici. Nego, da objasnimo šta je to samoproklamovani genije pokušao da nam predstavi kao uspjeh Vlade u kojoj je ministar”, kazao je Zirojević.

Zirojević je prokometarisao izjavu Milatovića da ja Izvještaj evropske komisije u odnosu na stanje u poglavljima najbolji do sad.

“Šta to znači? To znači da još uvijek nijeste uspjeli da unazadite ovu državu toliko da Evropska komisija to kroz izvještaj prepozna. Plus vas izvlači luda sreća što se pola izvještaja odnosi na rad prethodne Vlade. Premda ste sa kadrovskim rješenjima na odličnom putu da to uradite. A da ne govorimo o tome da je stanje o kojem izvještaj govori, a kojim se ministar hvali, zasluga prethodnih, a ne ove Vlade”, naveo je portparol SD-a.

Zirojević je dalje prokomentarisao sljedeće: “Napredak, odnosno rast, je, kako genije objašnjava, manjim tempom nego prethodnih godina”.

“Šta nam to kaže? To nam kaže da su prethodna Vlada i one prije nje bilježile značajno bolje rezultate od ove eksperimentalne. Dakle, ministre, ne postoji objašnjenje kojim biste mogli relativizovati ono što izvještaj jasno govori – da je Vlada nesposobna i da su rezultati nikad gori. Iskreno, za to nam nije trebao izvještaj, potrebno je samo proživjeti jedan dan u “osvježenoj” Crnoj Gori”, kazao je Zirojević.

Prema njegovim riječima vrhunac tragikomedije u izvedbi Milatovića, zabavljača narodnih masa je pravdanje 4 u 1 ministarstva informacijom da se komesar EK zove evropski komesar za nauku, istraživanje, sport, mlade i kulturu.

“Pitanje nije bilo, ministre Milatoviću, kako se zove i čime se bavi evropski komesar, već činjenica da je drugo ime za taj resor u Crnoj Gori raspad sistema. Problem je, ministre, to što je taj resor, bez obzira na komesara i kako to funkcioniše u EK, za naše prilike preglomazan i nefunkcionalan. A najveći problem i glavna razlika između evropskog komesara i ministarke Bratić je taj što evropski komesar zasigurno nije zatucani vjerski fanatik koji, umjesto da se bavi investicijama, izgradnjom novih vrtića i škola, poboljšanjem uslova školovanja od najmlađih kategorija pa dalje, obilazi vjerske objekte i pokušava silom na sramotu da uvede vjeronauku u škole”, istakao je Zirojević.

On je konstatovao da ne zna koje je sve škole završilo ministar Milatović, ali jedno je sigurno. “Na Oksfordu vas ne uče kako da neistine plasirate kao činjenice. Neka vam ovo bude nauk za ubuduće – ne poturajte se da branite neodbranjivo, pogotovo kada su sa druge strane ljudi koji, u toj sferi, imaju i te kako više znanja i iskustva od Vas”, zaključio je portparol SD-a, Nikola Zirojević.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com