ZIROJEVIĆ: VDT i MUP da objasne šta se dešava sa slučajem zloupotreba droga u JU “Kakaricka gora” - Volim Podgoricu

ZIROJEVIĆ: VDT i MUP da objasne šta se dešava sa slučajem zloupotreba droga u JU “Kakaricka gora”

Poslanik Socijaldemokrata i član Odbora za bezbjednost i odbranu Nikola Zirojević pozvao je Više državno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova da objasne crnogorskoj javnosti šta se dogodilo sa izuzetim materijalima prilikom pretresa prostorija JU “Kakaricka gora” krajem prošle godine, a vezano za zloupotrebu droga u toj instituciji. “Nedavno sam dobio pisani odgovor od strane ministra unutrašnjih poslova gospodina Šaranovića vezano za slučaj zloupotrebe droga u JU “Kakaricka gora”. Iz odgovora se vidi da su službenici UP pretresli sve prostorije te JU, izuzeli određene materijale i nakon konsultacija sa VDT-om iste proslijedili na postupanje toj instituciji.“
Ostaje nejasno, kaže Zirojević, šta se sa izuzetim materijalima dogodilo nakon saopštenja VDT-a da od Uprave policije nikada nisu dobili spise predmeta. “Nejasno je šta se dogodilo sa kompletnim spisima predmeta koji podrazumijevaju prikupljena obavještaja od određenih lica, izuzeti video materijal sa nadzornih kamera, izuzetu dokumentaciju i drugo. Institucije su dužne da nam daju logično objašnjenje, a da u odnosu na ovaj i svaki drugi slučaj postupaju odgovorno, ozbiljno i profesionalno”.
“Pozivam VDT i MUP da javnosti što prije obrazlože šta se dogodilo sa materijalima iz ovoga predmeta, gdje se isti nalaze, ko ih je kome dostavio ili nije” zaključio je Zirojević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com