Dijagonale osvojile treće mjesto na Pionirskoj ligi Crne Gore - Volim Podgoricu

Dijagonale osvojile treće mjesto na Pionirskoj ligi Crne Gore

U Igalu od 27. aprila do 4.maja odrzana su gotovo sva najvažnija ligaška takmičenja za 2024. takmičarsku godinu.

Pored ostalih odigrana je i Pionirska liga Crne Gore za koju se prijavilo 13 ekipa.

Dijagonale su nastupile sa dvije ekipe iako nekoliko državnih prvaka nije moglo igrati ovo takmičenje iz raznih razloga. Liga se igrala na 4 table (sa dvije reserve ), 9 kola po švajcarskom sistemu, tempo igre je bio pola sata uz dodatak od 30 sekundi nakon svakog odigranog poteza.

Ekipa DIJAGONALE 1 ubjedljivo je savladala sve svoje protivnike izgubivši samo od dvije prvoplasirane ekipe ( Budućnost 1 i Elektroprivreda) i zauzela treće mjesto.

U sastavu DIJAGONALA 1 bili su : Nikola Vukašinović, Milan Vukčević, Dušica Petrušić, Teodora Vukčević, Ljubo Kračković i Jana Mrdak.                                                                                                                            Treba istaci da je Milan Vukčević proglasen za najboljeg takmičara na drugoj tabli  sa osvojenih 7 poena iz 9 odigranih partija kao i njegova sestra Teodora Vukčevic koja je bila najbolja na cetrvrtoj tabli takodje sa 7 poena iz 9 partija za šta su oboje nagradjeni šahovskom knjigom od Šahovskog saveza CG koji je organizator ovog takmičenja.

U sastavu DIJAGONALA 2 bili su: Rastko Šarić, Igor Petrović, Dorotea Andrijašević, Miloš Zeković, Zejn Agić i Vukša Delić. Iako postavu ove ekipe čine nešto mladji pioniri pokazali su dobru igru a na momente i  odličnu u partijama protiv državnih prvaka ( Rastko Šarić – pobjeda u duelu sa Mitovic Vasilijem i remi sa  Milović Sofijom,  Miloš Zeković –  pobjeda protiv Pavlović Davida, itd…)

Seniorska ekipa Dijagonala je startovala pobjedama i remijima u Prvoj CG ligi protiv jakih ekipa Cetinja, Zore, Zete, OiSŠ i polovinu takmičenja dočekala na drugom mjestu sve do susreta sa ekipama sa začelja tabele ( 7 Oktobar i Berane ) koje su očito motivisane borbom za opsanak u ligi (sa pomalo sreće koja uvijek prati one koji su spremni da se bore ) uspjele da nas pobijede.  Izgubivši šansu za visok plasman u mečevima koje smo mogli dobiti teško je bilo pobijediti u poslednja dva kola dvije prvoplasirane ekipe (Dama i Rumija) iako su mecevi bili krajnje neizvjesni. Na kraju plasman na sredini tabele uz napomenu da je u ekipi nastupilo nekoliko izdanaka naše šahovske škole ( Danilo Tošić, Slaviša Samardzić, Vuk Raičković, Ljubisav Raonić…). Posebno treba istaći odličan nastup majstorskog kandidata Danila Tošića na visokoj drugoj tabli koji je u igri sa jakim protivnicima imao samo jedan poraz ali i Stjepana Krstonijevića koji je  na prvoj tabli remizirao sa četiri internacionalna majstora i  jednim FIDE majstorom uz dvije pobjede i dva poraza – istakla je Radmila Milošević, predsjednica kluba.

Nastup Dijagonala na ovim takmičenjima pomogli su AERODROMI CRNE GORE i CKB BANKA.

 

 

 

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com