NESNOSNE GUŽVE: U Glavnom gradu 90.000 automobila a “Parking” upravlja sa 6.300 mjesta - Volim Podgoricu

NESNOSNE GUŽVE: U Glavnom gradu 90.000 automobila a “Parking” upravlja sa 6.300 mjesta

Prema nekim podacima, u glavnom gradu Crne Gore ima registrovanih oko 90.000 vozila, dok podgorički Parking servis upravlja sa 6.300 parking mjesta.

To je kazao Alija Hamzić, v.d. izvršnog direktora Parking servisa, gostujući u emisiji “Mreža”. Povod je bio nesnosna saobraćajna gužva, koja je, čini se, najviše koncetrisana oko škola i vrtića u Podgorici.

Kako je kazao Alija Hamzić, v.d. izvršnog direktora Parking servisa, treba imati u vidu da je Podgorica administrativni, privredni, kulturni i akademski centar, pa se svakodnevno suočavamo sa novim prilivom vozila iz ostalih gradova.

“Što se tiče našeg preduzeća, imamo cilj i zadatak da postojeće kapacitete iskoristimo i da uvedemo savremene tehnologije kako bi jedno parking mjesto bilo dostupno za više vozila. Tu su i naše info led table gdje vozači mogu vidjeti koliko ima parking mjesta slobodnih. Tako se smanjuje potrošnja vozila, a utiču i na manje gužve u saobraćaju”, pojasnio je Hamzić u emisiji “Mreža” na TVCG.

Parking servis upravlja sa 6.300 parking mjesta, koja su raspoređena u parking zonama, na posebnim aprkiralištima i u garažama.

Na parking zonama ima oko 4.000 mjesta, u garažama 800 i na posebnim parkiralištima sa rampama 1.500.

Hamzić je podsjetio da je prije više od deceniju u Podgorici uveden sistem parking zona sa ograničenim zadržavanjem.

“Najniže cijene su u trećoj parking zoni po cijeni i na parkingu koji se nalazi kod bivše kasarne Morača. Najveće cijene su 70 centi na Trgu Balšića i u centru grada, u ulici Miljana Vukova”, kazao je Hamzić.

Govoreći o izazovima sa kojima se suočava ovo preduzeće, Hamzić je najavio da planiraju reorganizaciju zaposlenih.

“Bolovanja su nam veliki problem, a to je izazov i u drugim lokalnim preduzećima. Očekujemo da se to svede na optimalan nivo”, zaključio je Hamzić.

(TVCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com