PREKO 1200 UČESNIKA TRČALO ULICAMA GLAVNOG GRADA: Održano drugo izadnje sportske manifestacije Podgorica Millennium Run - Volim Podgoricu

PREKO 1200 UČESNIKA TRČALO ULICAMA GLAVNOG GRADA: Održano drugo izadnje sportske manifestacije Podgorica Millennium Run

Uprkos lošim vremenskim uslovima i jakoj kiši koja je pogodila našu zemlju tokom noći, preko 1250 učesnika iz 30 države pojavilo se danas, u 10 sati, na startnoj poziciji iznad nabujale Morače i u okviru sportske manifestacije “Podgorica Millennium Run”, čiji je glavni grad domaćin drugu godinu zaredom, pokazalo jedinstveni takmičarski duh i psihofizičku snagu.

Direktor “Podgorica Millenium Run-a“ Igor Majer kazao je da su uprkos vremenskim nedaćama uspjeli da spremno dočekaju sportski spektakl.

“Pored onakve noći sa subote na nedjelju, sve je na kraju krenulo onako kako je trebalo. Iako je sivo vrijeme, osjećanja nisu siva. Apsolutno niko nije odustao zbog ovog vremena. Nagradni fond je u odnosu na prethodnu godinu veći, tako da je 16.200 eura opredijeljeno za najbolje u maratonu, polumaratonu i prva tri u 10 km. Posebno smo ponosni na to što su nagradni fondovi za žene i muškarce u potpunosti izjednačeni. Iz Crne Gore je učestvovalo otprilike 500 takmičara“, objasnio je Majer.

Kenijac Stanley Kirpruto pobjednik je glavnog maratona na 42km, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto zauzela Nora Trklja-Boca.

“Volim da trčim u Crnoj Gori. Jaki vjetrovi i kiša otežavali su trku, ali sam jako srećan i radujem se učešću naredne godine“, poručio je Kirpruto, čije je vrijeme iznosilo 2:28:52.

Članica Atletskog kluba “Crvena zvezda“, Nora Trklja-Boca, u Podgorici je postigla novi lični rekord i zbog te činjenice nije krila oduševljenje.

“Nije bila laka trka, ali sam prezadovoljna. Vrijeme nam je u suštini išlo na ruku, nije bilo kiše, ali je bilo mnogo vjetra. Presrećna sam. Organizacija je fenomenalna, ispoštovali su nas maksimalno“, izjavila je Trklja-Boca.

Marko Kavaja pobjednik je Državnog prvenstva na 42 km, dok je njegova koleginica Stojana Brašanac, za tu poziciju prethodno istrčala 3:23:06.

“Zadovoljan sam, s obzirom da je ovo moj prvi maraton. Organizacija je bila na velikom nivou. Sljedeće godine ću takođe učestvovati“, najavio je Kavaja.

Titulu prvakinje Crne Gore u polumaratonu odbranila je proslavljena crnogorska atletičarka Slađana Pejović.

“Više sam nego zadovoljna. Cilj mi je bio da odbranim titulu. Vratila sam se poslije povrede, a sada mi slijede pripreme“, kazala je Pejović.

Za pobjednika polumaratona na Državnom prvenstvu, Željka Dabovića, današnje takmičenje organizovano je na nivou svjetskih trka.

“Ostvario sam lični rekord 1:14:50. Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatom. Sljedeća trka je za nešto manje od mjesec dana, a to je Bokeški polumaraton“, ispričao je Dabović.

Prošlogodišnju pobjedu u trci vatrogasaca na 5 km i ove godine je slavio zaposleni u Službi zaštite spašavanja Glavnog grada Stefan Prelević.

“Baš jedna fina manifestacija. Bilo je manje-više naporno. Sekunde su bile u pitanju. To nije bilo najbolje što sam mogao, ali takve su okolnosti“, zaključio je Prelević.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com