Abazović priredio prijem za tekvodostkinju Berišaj - Volim Podgoricu

Abazović priredio prijem za tekvodostkinju Berišaj

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović priredio je prijem za Anđelu Berišaj, juniorsku vicešampionku svijeta u tekvondou.

,,Sastanku su, pored Anđele, prisustvovali ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević predsjednik Tekvondo saveza Predrag Drecun, generalni sekretar Saveza Radomir Nastić, sportski direktor Saveza Fikret Dušku, Anđelin klupski trener Nikola Gegaj, kao i Anđelini roditelji”, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Predsjednik Vlade Abazović istakao je da mu je čast i zadovoljstvo ugostiti juniorsku šampionku svijeta, navodeći da Vlada Crne Gore pozdravlja uspjehe naših sportista izdižući sport iznad dnevne politike. Premijer je naglasio da je minimum što država može da uradi jeste da prepozna i cijeni vrhunske rezultate naših sportista, ističući da iskreno polaže nade da će Anđela osvojiti medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

,,Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević naznačio je da Anđela ima “x faktor” koji će je odvesti u neslućene sportske visine, naglašavajući značaj današnjeg prijema kod premijera koji će javnosti skrenuti pažnju na ovu borilačku vještinu. Lalošević je naznačio da će u narednim danima sa predstavnicima Crnogorskog olimpijskog komiteta voditi razgovor o tome da Anđela Berišaj dobije status perspektivnog sportiste što će joj omogućiti da bude nosilac godišnje stipendije, kao značajnog posticaja u pripremama za Olimpijske igre”, navodi u saopštenju.

Ministar Lalošević je naveo da će od 1. januara tekvondo kao olimpijski sport napredovati u kategorizaciji i preći u II kategoriju sportova.

Predsjednik Tekvondo saveza Predrag Drecun izjavio je da je Anđela na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Sofiji postigla izuzetan uspjeh u koji su ugrađene godine njenog rada i truda, ali i odricanja porodice i stručnog tima na čelu sa trenerom Nikolom Gegaj.

,,On je naveo da tekvondo ima ogroman potencijal za razvoj u Crnoj Gori, napominjući da je za dalji razvoj neophodna značajna institucionalna podrška i da uz Anđelu imamo još nekoliko konkurenata za postizanje olimpijske norme. Drecun je iskoristio priliku da se zahvali premijeru na iskrenoj podršci i iskazanom sluhu za ovaj borilački sport, uz nadu da će u narednom periodu sa postignutim uspjesima postati mnogo prepoznatljiviji i da će donijeti puno radosti našoj državi.

Tokom prijema razgovaralo se o potrebi izmjene Zakona o sportu i potrebi drugih zakonskih izmjena koje treba da donesu mnoge benefite sportskim organizacijama i klubovima, ali i problemima u funkcionisanju, kao i slaboj medijskoj zastupljenosti tekvondoa u Crnoj Gori”, zaključeno je u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com