BSAFF festival sportskog filma u Budvi u avgustu - Volim Podgoricu

BSAFF festival sportskog filma u Budvi u avgustu

BSAFF Prvi festival sportskog dokumentarnog i igranog filma u Crnoj Gori biće održan od 17. do 19. avgusta u Budvi. Osnivač festivala je Montenegro Extreme production na čelu sa crnogorskim fotografom I režiserom Milošem Todorovićem koji je zahvaljujući prošlogodišnjem iskustvu na festivalima sportskog filma u region i Milanu odlučio da pokrene ovakav projekat.
“Festival se održava pod okriljem svjetske federacije sportskog filma FICTS-a koji već imaju 20-tak ovakvih festivala širom svijeta. “, kazao je na konferenciji za novinare Miloš Todorović, direktor festivala.
“FICTS organizacija kroz svoj rad podržava Olimpijske i paraolimpijske vrijednosti.
Imao čvrstu saradnju sa Olimpijskim komitetom. Imamo preko 20 festivala širom svijeta, a Crna Gora je pronašla mjesto među njima. Srećan sam što je Budva, tačnije Crna Gora domaćin jednog ovakvog događaja, a sve to zahvaljujući predanom radu Miloša Todorovića i njegovom trudu i naporu da se ovako nešto ostvari “, istakao je Enco Kapieli generalni sekretar FICTS-a I obećao podršku organizacije koju predstavlja BSAFF-u.
“Imaju veliko interesovanje i želju državnih institucija koje smo obišli prethodnih dana da nam pomognu. Ove godine imaćemo na festivalu preko 100 filmova, od čega će njih 50 biti u takmičarskom dijelu. NAgrade ćemo dodjeljivati u sedam kategorija- Gran prix, najbolji dugometražni srednjemetražni i kratkometražni film, zatim najbolja režija, najbolja ideja i najbolji igrani film”, kazao je Todorović te dodao da će tokom festivala biti prikazani filmovi snimljeni u protekle dvije godine, a raduje ga činjenica da će se tokom tih dana u Budvi prikazati I ostvarenja domaćih autora. Najbolji u svim kategorijama imaće priliku da sa svojim filmovima učestvuju na završnici- festival sportskog filma u Milanu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com