Crna Gora ostvarila važnu pobjedu, srušili Bahame koji imaju tri NBA superstara - Volim Podgoricu

Crna Gora ostvarila važnu pobjedu, srušili Bahame koji imaju tri NBA superstara

Poslije lošeg izdanja protiv Grčke, košarkaši Crne Gore su upisali veoma važnu pobjedu, koja će im podići samopouzdanje pred olimpijski kvalifikacioni turnir u Rigi – tim Boška Radovića je na “Akropolis kupu” u Atini savladao Bahame 93:80.

Za slabije poznavaoce “kraljice igara” ovo možda nije vijest koja bi trebalo da izazove zadovoljstvo, jer Bahami nemaju veliku košarkašku tradiciju.

Ali, kada se zna da je u pitanju ekipa koja je u avgustu prošle godine usred Argentine savladala “gaućose” i u grupi i u finalu pretkvalifikacionog turnira za OI, onda večerašnji trijumf dobija na većoj važnosti.

I ne samo to, za selekciju sa Kariba nastupaju tri velike NBA zvijezde – Badi Hild, Erik Gordon i Diandre Ejton.

Bahami su bili bolji u 1. poluvremenu, imali i 13 razlike (40:27), ali je Radovićeva ekipa u finišu 2. četvrtine počela da igra bolje.

U ritmu u kojem su završili prvo, “crveni” su počeli i 2. poluvrijeme, zaokružili seriju 15:3 i košem Marka Simonovića stigli do prvog vođstva nakon 2. minuta – 48:46.

Uskoro je bilo 60:51, da bi Simonović u 33. minutu prvi put donio dvocifrenu prednost (72:61).

Crna Gora je do kraja sigurno čuvala prednost i na kraju stigla do rekordnih plus 13.

Simonović je bio najfikasniji sa 20 poena, Nikola Vučević je upisao po 15 koševa i skokova, isti broj poena je imao i Kendrik Peri (uz 11 asistencija), a dvocifren učinak su imali i Luka Bogavac (13) i Emir Hadžibegović (10).

U listu strijelaca su se upisali i Igord Drobnjak (osam poena), Dino Radončić (šest), te Aleksa Ilić, Andrija Slavković i Đorđije Jovanović (po dva).

U poraženom timu najbolji je bio Franko Miler sa 20 koševa, Ej Džej Stor je ubacio 15, a Ejton i Vi Džej Edžkomb po 11.

Radovićevom timu ovo je bila posljednja provjera pred kvalifikacioni turnir za OI. “Crveni” se sjutra vraćaju kući, a u nedjelju putuju u Rigu, gdje 2. jula igraju sa Brazilom, a dan kasnije sa Kamerunom.

Dvije prvoplasirane selekcije idu u polufinale, gdje se ukršaju sa ekipama iz grupe u kojoj su Letonija, Gruzija i Filipini. Samo pobjednik turnira ide u Pariz.

(RTCG)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com