Crna Gora poražena od Makedonije, meč odluke protiv Slovenije - Volim Podgoricu

Crna Gora poražena od Makedonije, meč odluke protiv Slovenije

Crna Gora poražena je od Makedonije 29:28 (15:16) u drugom kolu C grupe Evropskog prvenstva.

Naš tim sada ima jasnu računicu – za plasman u drugu fazu kontinentalnog šampionata izabranicima Dragana Đukića će u posljednjem kolu u srijedu od 20.30 trebati pobjeda protiv Slovenije.

Crna Gora je večeras igrala dobro u prvom dijelu, a nešto slabije u nastavku. Tokom prvih pola sata imali su “lavovi” u nekoliko navrata i tri gola viška. Razigrani su bili Čavor i Stevan Vujović, dok je Grbović na poziciji pivota pravio mnogo problema odbrani rivala.

Međutim, nisu zadržali taj nivo do kraja susreta. Od rezultata 19:17, Makedonija je napravila seriju i povela 24:20.

Uspjeli su naši momci da smanje na 27:26, ali je u napadu za izjednačenje dotad veoma dobrom Anđeliću ispala lopta, pa smo primili možda i ključni gol iz kontre.

 View image on Twitter

Najefikasniji u našem timu bili su Čavor sa šest i Stevan Vujović sa pet pogodaka, dok je četiri dao Grbović.

Sa druge strane pet golova Kuzmanovskog, po četiri Mirkulovskog i Kirila Lazarova.

Poslije dva kola u grupi C Makedonija je prva sa četiri boda, Njemačka ima tri, Slovenija bod, a Crna Gora je na nuli.

Ako u srijedu od 20.30 “lavovi” savladaju Sloveniju, igraće u drugoj fazi.

U suprotnom, oprostiće se od Evropskog prvenstva.

B.J.

Tok meča:

DRUGO POLUVRIJEME:

Poraz Crne Gore na kraju, 29:28.

59. minut- Neoprezan je bio Vuk Lazović i dobio direktan crveni karton na nepuna dva minuta prije kraja. Makedonija vodi 28:27.

57. minut – Ispala je Anđeliću lopta u napadu za isključenje, što je Mirkulovski kaznio u kontri, 26:28.

foto: Anadolija

54. minut – Dva brza gola dao je Miloš Vujović, i dalje smo u igri, 25:27.

49. minut – Bili su Makedonci u seriji od 7:1, koja im je donijela prednost 24:20, ali je Stevan Vujović našao put do gola. Uz to, previše isključenja u nastavku poremetilo je naš tim.

44. minut – Naši žure u napadu, dok Makedonci to kažnjavaju i koriste sve češća isključenja “lavova”. Crna Gora zaostaje dva pogotka, 21:19 polovinom nastavka.

 View image on Twitter

40. minut – Probudio se sa dva pogotka Miloš Božović, ali nam nedostaje rješenja u napadu, pa su Makedonci ubrzali igru i nakon gola Kuzmanovskog izjednačili na 19:19.

foto: Anadolija

35. minut – Samo gol u uvodnih pet minuta nastavka i to Ševaljevića sa sedam metara. Golman Nebojša Simić odbranio je sedmerac Kirilu Lazarovu u situaciji kada smo imali dva igrača manje.

PRVO POLUVRIJEME:

 View image on Twitter

Vode naši momci 16:15 na poluvremenu. Razigrani su Čavor sa pet te Stevan Vujović i Grbović sa po tri gola. Pivot “lavova” izborio je i tri isključenja. Imala je Crna Gora i tri gola viška, ali i ovako zasad ekipa Dragana Đukića djeluje mnogo bolje, nego na premijeri protiv Njemačke.

foto: Anadolija

25. minut – Razigran je Stefan Čavor, dao je već pet golova. Odbranili smo se sa igračem više, Makedonci su igrali bez golmana, pa je Mijatović sa našeg gola šutirao i pogodio nebranjeni gol za novo vođstvo “lavova”, 14:13.

foto: Anadolija

20. minut – Pad koncentracije u igri Crne Gore Makedonci kažnjavaju i stižu do izjednačenja 10:10. Selektor Đukić zove tajm aut da smiri naše momke.

15. minut – Odlično igramo zasad, dva gola je vezao Nemanja Grbović, Mirkulovski smanjio na 8:6, ali je sjajni Stefan Čavor trećim golom vratio prednost od tri pogotka, 9:6.

foto: Anadolija

10. minut – Uragan “lavova”, četiri gola zaredom i vođstvo 6:4, pa je Raul pozvao tajm aut! Najprije je Anđelić poslao bombu pod prečku Ristovskog, potom iz kontre pogodio Miloš Vujović, a onda sa devet metara Čavor. Seriju je zaključio Stevan Vujović, poslije još jedne brze akcije našeg tima.

foto: Anadolija

5. minut– Poveli su Makedonci 2:0, naši uzvratili preko Čavora i Lasice, ali je potom pogodio Pribak uz isključenje Čavora. Poslije pet minuta, naš tim gubi 3:2.

Nebojša Simić je od prvog minuta među stativama našeg gola.

Izabranici Dragana Đukića poraženi su na premijeri od Njemačke, dok su Makedonci iznenadili Sloveniju.

“Lavovi” će večeras biti jači za prvog golmana Nebojšu Simića, koji se oporavio i konkurisaće za mjesto među stativama.

U prvom meču drugog kola u našoj grupi, Slovenija je na nevjerovatan način ostala bez pobjede u duelu sa Njemačkom.

Izvor: 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com