Crna Gora savladala BiH i napravila još jedan korak ka Mundobasketu - Volim Podgoricu

Crna Gora savladala BiH i napravila još jedan korak ka Mundobasketu

Košarkaška reprezentacija Crne Gore savladala je Bosnu i Hercegovinu 88:69 i napravila još jedan korak ka plasmanu na Mundobasket.

U “Morači” je bilo neizvjesno samo u prvih pet minuta. Crna Gora je napravila seriju 7:0, otišla na 18:13, a gosti u posljednja četiri minuta prve četvrtine postigli samo četiri poena.

U prvoj četvrtini Kendrik Peri je sa sedam poena nosio Crnu Goru, a onda su u drugom periodu odlične role imali Marko Simonović i Vladimir Mihailović. Odbrana je odlično radila posao u drugoj četvrtini, gosti su za 10 minuta postigli samo 11 poena, pa je do odlaska na odmor bilo 15 poena viška – 41:26.

Gosti su zaprijetili početkom treće četvrtine, prišli na minus 12 (47:35), imali nekoliko napada da priđu na jednocifreni zaostatak, ali su bili neprecizni. Uslijedila je serija Crne Gore 10:0 preko Bojana Dubljevića i Petra Popovića, potom je pogodio Mihailović, pa je ekipa Boška Radovića otišla na 22 poena prednosti – 57:35.

Tada je sve bilo riješeno, iako je BiH nakon pet poena Muse u četvrtoj četvrtini prišla na 74:60. Mihailović je pogodio trojku za 77:60 i stavio tačku na utakmicu.

Mihailović je bio najefikasniji sa 18 poena. Popović i Peri su ubacili po 15, a Dubljević 12 poena. Nemanja Radović je meč završio sa 10 poena.

Kod BiH 20 poena Robertsona, 19 Muse i 13 Nurkića.

Crna Gora u subotu, u nastavku kvalifikacija gostuje Litvaniji.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com