Crnoj Gori šest zlata i srebro na Evropskom prvenstvu u pauerliftingu - Volim Podgoricu

Crnoj Gori šest zlata i srebro na Evropskom prvenstvu u pauerliftingu

Pauerlifting reprezentacija Crne Gore Evropsko prvenstvo u češkom Trutnovu pod okriljem GPC-a (Global Powerlifting Committee) završila je sa šest zlatnih i srebrnom medaljom u svim kategorijama.

Završnog takmičarskog dana naši snagatori nanizali su pet najsjajnijih odličja u disciplini mrtvo dizanje u kojoj su nastupili senior Đorđe Miljenović podigavši 335 kg što je državni rekord i drugi najbolji rezultat šampionata u apsolutnoj konkurenciji (10 kg manje od prvoplasiranog), Marko Varagić 327,5 kg (open senior +140 kg), Nikola Lazović 280 kg (masters), Jasmin Kočan 230 kg (masters) i Ana Božović 167,5 kg (masters).

Ranije je Dražen Filipović uzeo zlato u pauerliftingu u seniorskoj kategoriji do 140 kg, dok je Kočanu pripalo srebro u benč presu među veteranima u kategoriji do 90 kg.

Crnogorski šestočlani, gotovo najjači, sastav u potpunosti je opravdao očekivanja na jednom od tri najznačajnija ovogodišnja takmičenja u pauerliftingu gdje je bilo više stotina učesnika iz dvadesetak zemalja i napravio sjajnu uvertiru za predstojeće izazove – Svjetsko prvenstvo u Slovačkoj i Svjetski kup u Poljskoj.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com